Kadi Neemre • 21. oktoober 2016 kell 15:45

Starbucksi aktsia viimase 52 nädala põhjas

Starbucksi aktsia kukkus viimase aasta madalaimale tasemele  Foto: EPA

Starbucks on viimasel ajal silmitsi üsna keerulise olukorraga. Nimelt on kohvihiiu aktsiad 2016. aastal 11% kukkunud ning langesid eile koguni viimase 52 nädala madalaimale tasemele.

AlphaSharki tegevjuht Andrew Keene on ettevõtte aktsiate suhtes aga sellest hoolimata positiivselt meelestatud. “Arvan, et Starbucksi aktsiaid on küll päris palju müüdud ning neil on tugev müügisurve, kuid see võib muutuda ning aktsia hind võib taas tõusma hakata,” sõnas Keene.

Ta viitab, et kuigi Starbucksi aktsiad on hiljuti langenud, on 100 nädala liikuv keskmine pigem pidevalt tõusnud ning see jätkab samal kursil.

Keene usub, et ettevõtte aktsiate hind võib taas kerkida augustikuisele tasemele ehk 57,50 dollarile aktsia eest. See tähendaks aga võrreldes eilse sulgumisaegse hinnaga 7% rallit. Tõusule võib osaliselt kaasa aidata kohvikuketi jätkuv pingutus otsida laienemisvõimalusi välismaal.

Starbucksi aktsia kasvas kolmapäeval enam kui 1% peale seda, kui ettevõte nimetas ametisse oma Hiina osakonna esimese tegevjuhi, Belinda Wongi. Eelmisel nädalal teatas Starbucks plaanist suurendada oma kohvikute arvu Hiinas aastaks 2021 kaks korda.

Ettevõte plaanib avada ka "Reserve Roastery" luksuskohvikud Tokyos ja Shanghais, eesmärgiga laiendada rahvusvahelist haaret.

Starbucks avaldab oma kasumiaruande 3. novembril.

Hetkel kuum