• Jaga lugu:

  Starbucksi aktsia viimase 52 nädala põhjas

  Starbucksi aktsia kukkus viimase aasta madalaimale tasemeleFoto: EPA

  Starbucks on viimasel ajal silmitsi üsna keerulise olukorraga. Nimelt on kohvihiiu aktsiad 2016. aastal 11% kukkunud ning langesid eile koguni viimase 52 nädala madalaimale tasemele.

  AlphaSharki tegevjuht Andrew Keene on ettevõtte aktsiate suhtes aga sellest hoolimata positiivselt meelestatud. “Arvan, et Starbucksi aktsiaid on küll päris palju müüdud ning neil on tugev müügisurve, kuid see võib muutuda ning aktsia hind võib taas tõusma hakata,” sõnas Keene.
  Ta viitab, et kuigi Starbucksi aktsiad on hiljuti langenud, on 100 nädala liikuv keskmine pigem pidevalt tõusnud ning see jätkab samal kursil.
  Keene usub, et ettevõtte aktsiate hind võib taas kerkida augustikuisele tasemele ehk 57,50 dollarile aktsia eest. See tähendaks aga võrreldes eilse sulgumisaegse hinnaga 7% rallit. Tõusule võib osaliselt kaasa aidata kohvikuketi jätkuv pingutus otsida laienemisvõimalusi välismaal.
  Starbucksi aktsia kasvas kolmapäeval enam kui 1% peale seda, kui ettevõte nimetas ametisse oma Hiina osakonna esimese tegevjuhi, Belinda Wongi. Eelmisel nädalal teatas Starbucks plaanist suurendada oma kohvikute arvu Hiinas aastaks 2021 kaks korda.
  Ettevõte plaanib avada ka "Reserve Roastery" luksuskohvikud Tokyos ja Shanghais, eesmärgiga laiendada rahvusvahelist haaret.
  Starbucks avaldab oma kasumiaruande 3. novembril.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Pfizer ja Moderna tõstsid koroonavaktsiini hinda
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Kirju taustaga ärimees sai maksuameti üle väikese võidu Kohtuvaidlus on kestnud pea 10 aastat
Eile jõudis järgmisesse etappi Toomas Tammele kuuluva ettevõtte T.R. Tamme Auto pea kümne aasta eest alanud kohtuvaidlus maksuametiga. Tamm on pikalt üritanud tõestada, et ta pole maksupettuses osalenud ning nüüd tühistaski kohus suurema osa nõudest, kuigi pettuse toimumises ei kahtle.
Eile jõudis järgmisesse etappi Toomas Tammele kuuluva ettevõtte T.R. Tamme Auto pea kümne aasta eest alanud kohtuvaidlus maksuametiga. Tamm on pikalt üritanud tõestada, et ta pole maksupettuses osalenud ning nüüd tühistaski kohus suurema osa nõudest, kuigi pettuse toimumises ei kahtle.