Pille Ivask • 25. oktoober 2016 kell 6:53

LHV-l hea kvartal

LHV teatas, et tulemus on finantsplaanist ees.  Foto: Raul Mee, Äripäev

LHV teatas, et kolmandas kvartalis suurenesid nii kasum kui ka välja antud laenud, seisab börsiteates.

LHV Group teenis 2016. aasta kolmandas kvartalis 5,8 miljonit eurot konsolideeritud kasumit: panga kasum oli sellest 3,7 miljonit, varahalduse kasum 2,2 miljonit ja Leedu äriüksuse kasum 0,2 miljonit eurot.

Grupi kolmanda kvartali kasum oli 0,9 miljoni euro võrra suurem kui teises kvartalis ja 2,4 miljonit eurot suurem kui kolmandas kvartalis aasta tagasi. LHV omakapitali tootlus oli kolmandas kvartalis 22,6%.

LHV Groupi konsolideeritud laenud kasvasid kvartaliga 9 miljonit eurot, 478 miljoni euroni ja konsolideeritud hoiused kasvasid 69 miljonit, 741 miljoni euroni. LHV poolt juhitud fondide maht kasvas kvartaliga 46 miljoni euro võrra, 937 miljoni euroni.

Ettevõttel hea hoog

LHV Groupi juhataja Erkki Raasuke selgitas, et ettevõttel on sees hea hoog ning nii panga kui ka varahalduse tulemused on finantsplaanist ees. „LHV-l õnnestus kolmas kvartal väga hästi. Kasumit toetas klientide suur aktiivsus, tugev krediidikvaliteet ja lisandunud tulud seoses Danske Capitali omandamisega,” selgitas ta.

Panga hea hoog on jätkunud juba üle aasta. Kvartaliga kasvas uute klientide hulk 8400 võrra ja pangaklientide koguarv ületas 100 000 piiri.

Panga laenuportfellis kasvasid kolmandas kvartalis enim eraisikutele antud laenud. Ettevõtete laene väljastati aktiivselt, kuid seoses kinnisvaraarenduste hooajalise valmimisega toimus kvartali jooksul ka laenude tagastamine suuremas mahus. Krediidikvaliteet on püsinud tugevana ja laenude allahindluse kulu võrreldes eelmise kvartaliga vähenes.

LHV Panga hoiuste struktuur on viie aasta jooksul mastaapselt muutunud nõudmiseni hoiuste kasuks. Tänu hoiuste kulu langusele on LHV seesmise raha hinna osas sama konkurentsivõimeline kui teised Eestis teenuseid pakkuvad pangad.

LHV väljavaated järgnevateks kuudeks on ettevõtte hinnangul head.

Hetkel kuum