• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  LHV-l hea kvartal

  LHV teatas, et tulemus on finantsplaanist ees.Foto: Raul Mee, Äripäev

  LHV teatas, et kolmandas kvartalis suurenesid nii kasum kui ka välja antud laenud, seisab börsiteates.

  LHV Group teenis 2016. aasta kolmandas kvartalis 5,8 miljonit eurot konsolideeritud kasumit: panga kasum oli sellest 3,7 miljonit, varahalduse kasum 2,2 miljonit ja Leedu äriüksuse kasum 0,2 miljonit eurot.
  Grupi kolmanda kvartali kasum oli 0,9 miljoni euro võrra suurem kui teises kvartalis ja 2,4 miljonit eurot suurem kui kolmandas kvartalis aasta tagasi. LHV omakapitali tootlus oli kolmandas kvartalis 22,6%.
  LHV Groupi konsolideeritud laenud kasvasid kvartaliga 9 miljonit eurot, 478 miljoni euroni ja konsolideeritud hoiused kasvasid 69 miljonit, 741 miljoni euroni. LHV poolt juhitud fondide maht kasvas kvartaliga 46 miljoni euro võrra, 937 miljoni euroni.
  Ettevõttel hea hoog
  LHV Groupi juhataja Erkki Raasuke selgitas, et ettevõttel on sees hea hoog ning nii panga kui ka varahalduse tulemused on finantsplaanist ees. „LHV-l õnnestus kolmas kvartal väga hästi. Kasumit toetas klientide suur aktiivsus, tugev krediidikvaliteet ja lisandunud tulud seoses Danske Capitali omandamisega,” selgitas ta.
  Panga hea hoog on jätkunud juba üle aasta. Kvartaliga kasvas uute klientide hulk 8400 võrra ja pangaklientide koguarv ületas 100 000 piiri.
  Panga laenuportfellis kasvasid kolmandas kvartalis enim eraisikutele antud laenud. Ettevõtete laene väljastati aktiivselt, kuid seoses kinnisvaraarenduste hooajalise valmimisega toimus kvartali jooksul ka laenude tagastamine suuremas mahus. Krediidikvaliteet on püsinud tugevana ja laenude allahindluse kulu võrreldes eelmise kvartaliga vähenes.
  LHV Panga hoiuste struktuur on viie aasta jooksul mastaapselt muutunud nõudmiseni hoiuste kasuks. Tänu hoiuste kulu langusele on LHV seesmise raha hinna osas sama konkurentsivõimeline kui teised Eestis teenuseid pakkuvad pangad.
  LHV väljavaated järgnevateks kuudeks on ettevõtte hinnangul head.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Advokaadibüroode TOPi võitja: võidu toob oskus muuta vajadusel kiiresti fookust
Tänavuse Äripäeva advokaadibüroode edetabeli võitis juba teist aastat järjest advokaadibüroo Cobalt. Võitudest ja nendeni jõudmisest avaldavad saladusi juhtivpartner Jaanus Mody ja partner Martin Simovart.
Tänavuse Äripäeva advokaadibüroode edetabeli võitis juba teist aastat järjest advokaadibüroo Cobalt. Võitudest ja nendeni jõudmisest avaldavad saladusi juhtivpartner Jaanus Mody ja partner Martin Simovart.