Kadi Neemre • 26. oktoober 2016 kell 15:35

Apple'i turuväärtus kukkus 23 miljardit dollarit

Apple'i müügitulu langes kolmandat kvartalit järjest  Foto: EPA

Apple’i aktsiad tegid täna enam kui 3,5% languse peale ettevõtte kvartalitulemuste avalikustamist.

Tehnoloogiahiiu aktsiad kärpisid Dow Jonesi väärtust 30 punkti võrra; indeks kukkus peale avanemist 100 punkti. Apple’i turuväärtust on alates eilsest sulgumisest 23,39 miljardi dollari võrra kukkunud; ettevõtte hetkeväärtus on 613,80 miljardit dollarit.

Apple’i kvartaliaruande kohaselt ületas ettevõtte kasum analüütikute ootuseid, kuid müügitulemused olid enam-vähem ootustele vastavad. Tegemist oli aga kolmanda järjestikkuse kvartaliga, mil Apple teatas müügitulu langusest aasta lõikes.

Canaccord Genuity analüütikud märkisid oma eilses teates, et kuigi suur nõudlus iPhone 7 järgi tagas firmale üsna head kvartalitulemused, tõi see kaasa ka oodatust kõrgemad ärikulud. See on ka põhjuseks, miks Canaccord alandas oma aktsiatulu prognoose 2016, 2017 ja 2018. kalendriaastaks.

Apple’i aktsiad on sellel aastal teinud ligi 8% tõusu ning võrreldes oma 2016. aasta madalaima seisuga 27,5% kasvu.

 

 

Hetkel kuum