Pille Ivask • 27. oktoober 2016 kell 9:15

Deutsche Banki tulemused üllatasid

Deutsche Bank  Foto: epa

Viimasel ajal pigem probleemidega maadlev Deutsche Bank teatas mõnevõrra üllatuslikult, et kolmandas kvartalis teenis pank kasumit.

Kasumiks kujunes 256 miljonit eurot, samas möödunud aasta kolmandas kvartalis pidi pank teatama kuue miljardi euro suurusest kahjumist. Käibeks kujunes 7,49 miljardit eurot. Mõlemad tulemused olid analüütikute prognoositust paremad.

Panga juht John Cyrani sõnul näitavad kvartalitulemused panga struktuursete muutuste edu ning pangas töötavate inimeste head tööd. “Samas viimastel nädalatel on need positiivsed arengud olnud varjutatud USA trahviteatest. Pank teeb kõvasti tööd selle nimel, et kiiresti asjale lahendus leida,” lisas Cryan.

Ameerika Ühendriigid süüdistavad Saksamaa suurpanka hüpoteegiga tagatud väärtpaberite emissioonist saadud ebaausas tulus ning on esitanud 14 miljardi dollari suuruse kahjunõude. 

Hetkel kuum