Mait Kraun • 31. oktoober 2016 kell 7:21

Raport: Briti finantsfirmad saavad Brexitist kasu

Suurbritannia lipp  Foto: EPA

Suurbritannia suurimate pankade ja finantsettevõtete kogukäive kasvab tänu Brexitile 12 miljardi naela võrra, selgub uuest raportist, vahendab Bloomberg.

Euroopa Liidust lahkumine aitab Briti firmadel „läbi lõigata Brüsseli lämmatava punase nööri" – see paneb Suurbritannia finantsettevõtete käibe kasvama, teatas Leave Means Leave kampaania, mis toetab brittide lahkumist EList. Lisaks sellele pääseb London Euroopa panganduskriisist ega pea võitlema euroala püsimajäämise pärast.

Suurem osa analüütikuid ja eksperte usuvad, et Euroopa Liidust lahkumine on Suurbritanniale hoopis kahjulik. Hoiatatakse, et kaduda võivad kümned tuhanded töökohad ja ettevõtete tulemused halvenevad, mis vähendab ka maksulaekumisi. Barclays Plc tegevjuht Jes Staley ütles reedel, et otsib uut kohta, kuhu pangandusäri viia.

„Suurbritannial on Euroopa Liidust väljas olles ees väga paljulubav ja kasumlik tulevik,“ ütles Leave Means Leave’i üks juhte Richard Tice. „Meil on võimalik paljudest regulatsioonidest loobuda ning seadusi saame nüüd ise teha. See loob palju võimalusi.“

Selle kuu alguses koostas sarnase raporti TheCityUK organisatsioon, mis toetab Suurbritannia jäämist Euroopa Liitu. Nad leidsid, et finantsfirmad kaotavad Brexiti tõttu 40 miljardit naela käivet, riik kaotab 10 miljardit naela makse ning riigist viiakse välja 70 000 töökohta.

Hetkel kuum