Pille Ivask • 1. november 2016 • 2 min
Jaga lugu:

Arco Vara müüs Läti tütre juhtkonnale

Foto: Raul Mee

Arco Vara teatas, et müüs osaluse Läti tütarfirmas SIA Arco Real Estate ettevõtte juhatuse esimehele Aigars Smitsile.

Smits omandas 31. oktoobril SIA Arco Real Estate'i 70% suuruse osaluse, mis varem kuulus Arco Vara tütarfirmale Arco Real Estate AS. Kõnealuse tehinguga muutus Smits SIA Arco Real Estate’i kontrollivaks suuraktsionäriks.

Läti firma ei oma olulist mõju Arco Vara grupi finantstulemustele. Olles SIA Arco Real Estate’is otsustava mõjuta suuraktsionär, otsustas Arco Vara grupp müüa olemasoleva osaluse Smitsile.

SIA Arco Real Estate jätkab tavapärast äritegevust uue kaubamärgi all. Selle juhtkonnas ja struktuuris muudatusi ei tehta. Kõik olemasolevad lepingud kolmandate isikutega jäävad kehtima.

Arco Vara juhataja Tarmo Sild kommenteeris, et viimase viie aasta jooksul on SIA Arco Real Estate tootnud grupile keskmiselt 5% tulu, aga grupi aktsionärid ei ole sellest kasumit saanud. “Kuigi mõistame Läti kinnisvara turu kriisijärgset ja samuti hetkeolukorda, ei ühtinud emaettevõtte vaated maakler- ja hindamisteenuse osutamisele Läti juhtkonna ja väikeaktsionäride omadega. Sellest tulenevalt sõlmisime loogilise ja vastastikuselt lugupidava kokkuleppe, et juhtkond omandab grupilt olemasoleva organisatsiooni ja kontori. Arco Vara grupp jätkab kinnisvaraäriga Lätis Arco Real Estate kaubamärgi all ja on avatud uutele väljakutsetele, soovides samal ajal kõige paremat endistele partneritele ja uutele konkurentidele,” rääkis ta.

Vastavalt sõlmitud aktsiate ostu-müügilepingule teostab SIA Arco Real Estate kaubamärgi vahetuse 180 päeva jooksul alates lepingu allkirjastamisest.

SIA Arco Real Estate juhatuse liige Aigars Smitsi märkis börsiteate vahendusel, et ettevõte on olnud turul peaaegu kakskümmend aastat. “SIA Arco Real Estate on omandanud reputatsiooni kui usaldusväärne ja professionaalne firma. Oluline osa meie töötajatest on olnud firmas enam kui kümme aastat ja võtmeisikud alates firma asutamisest aastal 1997. Äriühing osutab teenuselt peamiselt kohalikul turule, seetõttu on juhtkonna poolne väljaost loogiline lahendus tulevikku arvesse võttes,” selgitas ta.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt