• Jaga lugu:

  S&P 500 ebaharilikult pikk langus

  New Yorki börsFoto: EPA

  S&P 500 on viimasel seitsmel kauplemispäeval languses sulgunud; tegemist on esmakordse sellise juhtumisega alates 2011. aasta novembrist.

  Ka täna on turud languses, mis võib indeksi kaotusi veelgi süvendada – sellisel juhul oleks tegemist äärmiselt ebatavalise olukorraga.
  Eelmine kord, mil indeks kukkus kaheksal järjestikkusel kauplemispäeval oli 2008. oktoobris, mil turud tegid esimese 10 kalendripäeva jooksul massiivse languse. Langus tulenes tollel ajal aga Lehman Brothersi pankrotist.
  Muidugi ei meenuta praegused turgude kõigumised mingilgi määral 2008. aastat. Nende kaheksa languspäeva jooksul 2008. aastal kukkusid turud 23%, S&P on praegu kukkunud aga pisut vähem kui 3%.
  Sellegipoolest ei ole see midagi, mida me tihti näeme. Enne 2008. aastat, juhtus selline asi 1996. aasta juunis, enne seda 1991. aasta septembris ning 1982. aasta augustis.
  “Turgudel ei ole praegu kerge, ebakindlust põhjustavad nii Föderaalreserv kui peakohal rippuv Brexit,” sõnas Rhino Trading Partnersi strateeg Michael Block. Tema sõnul puudub investoritel praegu tahe aktsiatega kaubelda.
  Investorites külvab ebakindlust ka üha suurenev võimalus, et USA presidendivalimised võidab vabariiklaste kandidaat Donald Trump.
  Paljud analüütikud usuvad, et Hillary Clintoni võidu korral teeksid turud tõusu, Trumpi võit saadaks turud aga vabalangusesse. Convergexi analüütik pakub Clintoni võidu korral S&P kasvuks 2-3%, Trumpi võidu korral aga teeks tema hinnangul indeks 10-15% languse.
  Kuigi olukord ei ole 2008. aasta sarnane, siis ebakindlus toob ka edaspidi kaasa turgude languse.
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Raadiohitid: investori kallis viga ja verelaskmine Hiinas
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Nutikas andmete kasutamine avab uued võimalused
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.