Indrek Mäe • 6. november 2016 kell 8:02

Silvano kaotas käibes, kuid võitis kasumis

Pesutootja Silvano kauplus.  Foto: Meeli Küttim

Börsiettevõtte auditeerimata majandustulemustest selgub, et ettevõte suutis selle aasta esimese üheksa kuuga suurendada puhaskasumit, kuid käive kahanes.

Silvano Fashion Groupi käive oli selle aasta esimesel üheksal kuul 45,6 miljonit eurot, mis on 12 protsendi võrra madalam eelmise aasta sama aja näitjast.

Aruandeperioodi puhaskasumiks kujunes Silvanol 9,3 miljonit eurot, mis on 12,6 protsenti rohkem kui eelmise aasta sama aja 8,3 miljoni euro suurune puhaskasum.

Aastaga on kontsern suutnud kärpida tootmis-, turustus- ja üldhalduskulusid. Võrreldes 2015. aasta 9 kuuga turustus- ja üldhalduskulud vähenesid vastavalt 6,3% ja 27,6%. Personalikulud vähenesid 26,1% võrra; töötajate arv suurenes 2016.aasta 9 kuu lõpuks 1,7% võrra.

Kontserni 2016. aasta 9 kuu tulemusi määratles jätkuv majandussurutis kontserni peamistel turgudel Venemaal, Valgevenes ja Ukrainas. Varasemalt devalveerimiste ja kõrgete inflatsioonimäärade tõttu kannatada saanud ostujõud regiooni riikides püsib jätkuvalt madalal ning seetõttu on ettevõtte tulevikuootused pigem negatiivsel või neutraalsel poolel. „On keeruline näha suhteliselt kiiret majanduskasvu taastumist kõnealustes majanduspiirkondades,“ seisab börsiteates.

Hetkel kuum