Mait Kraun • 7. november 2016 kell 14:15

Tänulikkus suurendab õnnetunnet ja produktiivsust

Foto: Erik Prozes

Selgub, et tänulikkus suurendab õnnetunnet ja ka produktiivsust, selgub nimekate psühholoogide uuest uuringust, vahendab CNBC.

California Ülikool Los Angeleses (UCLA) ja Miami ülikool tegid uuringu, mille tulemusena leiti, et inimesed, kes kirjutavad iga nädal üles, mille eest nad tänulikud on, tunnevad ennast järgmise nädala suhtes optimistlikumalt ja rõõmsamalt. Nad külastasid vähem arste ja puudusid töölt harvemini.

Teine uuring, mis avaldati ajakirjas The Journal of Psychology, toetab seda teesi. Leiti, et tänulikkus on seotud suurema õnnetundega.

Õnn mängib meie karjääri kujunemisel aga võtmerolli. Positiivsed inimesed suudavad neile antud ülesanded paremini ära teha ja ning juhid hindavad neid rohkem, selgub uuringutest.

Miljardär ja meediamagnaat Oprah Winfrey on pikka aega rääkinud, et tänulikkuse päeviku pidamine on kasulik. „Kui sa oled kursis, mille üle sa tänulik oled, kiirgad ka rohkem headust iseendale ning keskendud vähem sellele, mida sul ei ole,“ kirjutab Winfrey oma kodulehel.

„Shark Tanki“ kohtunik ja miljonär Daymond John on teine edukas äriinimene, kes on tänulikkust väärtustanud.

Lisaks enesetunde paranemisele suurendab tänulikkus ka enesehinnangut. 2014. aastal ajakirjas Journal of Applied Sport Psychology avaldatud uuringus leiti, et sportlased, kes olid tänulikud, olid ka kõrgema enesehinnanguga, mida on omakorda seostatud paremate tulemustega.

Hetkel kuum