• Jaga lugu:

  Mida arvab Warren Buffett Trumpi triumfist?

  Warren BuffettFoto: Scanpix/REuters

  Kampaania ajal Hillary Clintonit aktiivselt toetanud investeerimisguru Warren Buffett tõdes, et ameeriklased peaksid oma valikut austama.

  “Ma austan iga presidenti. See aga ei tähenda, nagu ma ei võiks teda kritiseerida ning pean nõustuma kõigega, mida ta teha plaanib. Kuid me vajame oma riigi ühendamist,” tunnistas Buffett CNNile antud eksklusiivintervjuus.
  “Antud juhul oli valida kahe inimese vahel ning mina valisin Hillary,” jätkas Buffett. Ta lisas, et pole pärast valimisi Clintoniga ühendust võtnud ega suhelnud.
  Buffett on kritiseerinud Trumpi tema uskumatuna tunduvate majandusideede pärast. Ka nüüd ei taganenud investeerimisguru oma sõnadest ning ütles, et Trumpi välja reklaamitud 4% suurune aastane majanduskasv tundub pigem ulme. “Samas 2% suurune majanduskasv oleks mõeldav ning see looks juurde nii töökohti kui mõjuks positiivselt ka aktsiaturgudele,” lisas ta.
  Börsi käekäigu kohta ütles ta, et polnud üllatunud, et aktsiaturud hakkasid rallima. Ta lisas, et arvata, nagu hakkaksid turud ainult Trumpi pärast kukkuma, oleks rumal.
  Buffett tunnistas, et ostis isegi mõne nädala eest aktsiaid ning siis oli ta kindel, et Clinton võidab. Samas märkis ta, et Trumpi triumf teda ei morjenda ning ta jätkab aktsiate soetamist.
  Ei usu lubadustesse
  Mõistagi päris CNNi ajakirjanik Buffettilt, kas too usub, et vastvalitud president viib oma lubadused täide. Buffett märkis, et ilmselt mitte, kuna varemgi on lubatud kampaania käigus teha muudatusi, mida hiljem ei sünni.
  Trumpi idee kohta kehtestada 35% suurune tariif kõigile USAsse imporditavatele kaupadele, ütles Buffett, et tegu on kohutava plaaniga. “See on halb idee, väga halb idee, ent ma ei ütle, et see põhjustab majanduslangust,” jätkas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Tallinna börsil ei langenud täna ükski aktsia
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.