Pille Ivask • 13. november 2016 kell 7:30

Mida arvab Warren Buffett Trumpi triumfist?

Warren Buffett  Foto: Scanpix/REuters

Kampaania ajal Hillary Clintonit aktiivselt toetanud investeerimisguru Warren Buffett tõdes, et ameeriklased peaksid oma valikut austama.

“Ma austan iga presidenti. See aga ei tähenda, nagu ma ei võiks teda kritiseerida ning pean nõustuma kõigega, mida ta teha plaanib. Kuid me vajame oma riigi ühendamist,” tunnistas Buffett CNNile antud eksklusiivintervjuus.

“Antud juhul oli valida kahe inimese vahel ning mina valisin Hillary,” jätkas Buffett. Ta lisas, et pole pärast valimisi Clintoniga ühendust võtnud ega suhelnud.

Buffett on kritiseerinud Trumpi tema uskumatuna tunduvate majandusideede pärast. Ka nüüd ei taganenud investeerimisguru oma sõnadest ning ütles, et Trumpi välja reklaamitud 4% suurune aastane majanduskasv tundub pigem ulme. “Samas 2% suurune majanduskasv oleks mõeldav ning see looks juurde nii töökohti kui mõjuks positiivselt ka aktsiaturgudele,” lisas ta.

Börsi käekäigu kohta ütles ta, et polnud üllatunud, et aktsiaturud hakkasid rallima. Ta lisas, et arvata, nagu hakkaksid turud ainult Trumpi pärast kukkuma, oleks rumal.

Buffett tunnistas, et ostis isegi mõne nädala eest aktsiaid ning siis oli ta kindel, et Clinton võidab. Samas märkis ta, et Trumpi triumf teda ei morjenda ning ta jätkab aktsiate soetamist.

Ei usu lubadustesse

Mõistagi päris CNNi ajakirjanik Buffettilt, kas too usub, et vastvalitud president viib oma lubadused täide. Buffett märkis, et ilmselt mitte, kuna varemgi on lubatud kampaania käigus teha muudatusi, mida hiljem ei sünni.

Trumpi idee kohta kehtestada 35% suurune tariif kõigile USAsse imporditavatele kaupadele, ütles Buffett, et tegu on kohutava plaaniga. “See on halb idee, väga halb idee, ent ma ei ütle, et see põhjustab majanduslangust,” jätkas ta.

Hetkel kuum