Suurtehing Stockholmi börsil

Stockholmi börs.  Foto: epa
Sirje Rank • 14 november 2016

Euroopa suurim inkassofirma Intrum Justitia AB teatas, et võtab üle Norra konkurendi Lindorffi tehinguga, mille koguväärtus on 1,96 miljardit dollarit.

„Pangandussektoris on käimas struktuursed muutused, millele pole võrreldavat vastet. Ühinedes saavutame sellise suuruse ja positsiooni, mida on vaja, et sellest tekkivad kasvu- ja laienemisvõimalused ära kasutada,“ kommenteeris Intrum Justitia juht Mikael Ericson.

Intrum Justitia aktsia hüppas uudise peale 37% 380 Rootsi kroonile, mis on kõige järsem hüpe aktsia noteerimisest 2002. aastal, vahendas agentuur Bloomberg. Ennelõunaks oli aktsia hinna tõus taandunud 15%-le.

Tehingu järel kuulub Intrum Justitiale 53 protsenti ühendatud ettevõtte aktsiatest.

Ühinemistehingust loodetud sünergia tagajärjel loodab Intrum Justitia, et kasum aktsia kohta (EPS) kasvab 3-4 aastaga kumulatiivsel baasil enam kui 75%.

Intrum Justitial on 4000 töötajat 20 riigis, Lindorffil ca 4400 töötajat 13 riigis. Ühendatud ettevõtte kogukäive on 12,2 miljardit Rootsi krooni. Tehing vajab veel Intrum Justitia aktsionäride kinnitust ja konkurentsiameti luba. Tehing loodetakse lõpule viia 2017. a teises kvartalis.

Hetkel kuum