Pille Ivask • 15. november 2016 kell 11:30

Missuguseid vangerdusi tegi investor Soros?

Miljardär George Soros  Foto: Reuters/Scanpix

Miljardär George Sorose investeeringute eest vastutav Soros Fund Management on teinud viimasel ajal omajagu vangerdusi – müünud kulda ning ostnud energiaettevõtete aktsiaid, vahendab Bloomberg.

Soros müüs firmas SPDR Gold Shares oma positsiooni, mille väärtus juuni seisuga oli üle 30 miljoni dollari. Samal päeval soetas Soros aktsiaid Jaapani, Hiina ning arenevate turgude börsidel. Näiteks suurendas Soros positsiooni WisdomTree Japan Hedged aktsiafondis ning iShares China Large-Capis vastavalt 34,1 ja 24,1 miljoni dollari võrra.

Soros on viimastel kuudel olnud maailmamajanduse käekäigu suhtes pigem negatiivselt meelestatud. Brexiti kohta on Soros öelnud, et see võib vallandada uue majanduskriisi, Hiina majanduse suurt võlakoormat on ta võrrelnud aga USAs aastail 2007-2008 toimunuga.

Soros panustas kolmandas kvartalis märkimisväärselt just energiasektorisse, ostes kolme kuu jooksul juurde kaheksa energiaettevõtte aktsiaid. Kokku on tema energiaettevõtete portfell väärt 32 miljonit dollarit.

Hetkel kuum