• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Missuguseid vangerdusi tegi investor Soros?

  Miljardär George SorosFoto: Reuters/Scanpix

  Miljardär George Sorose investeeringute eest vastutav Soros Fund Management on teinud viimasel ajal omajagu vangerdusi – müünud kulda ning ostnud energiaettevõtete aktsiaid, vahendab Bloomberg.

  Soros müüs firmas SPDR Gold Shares oma positsiooni, mille väärtus juuni seisuga oli üle 30 miljoni dollari. Samal päeval soetas Soros aktsiaid Jaapani, Hiina ning arenevate turgude börsidel. Näiteks suurendas Soros positsiooni WisdomTree Japan Hedged aktsiafondis ning iShares China Large-Capis vastavalt 34,1 ja 24,1 miljoni dollari võrra.
  Soros on viimastel kuudel olnud maailmamajanduse käekäigu suhtes pigem negatiivselt meelestatud. Brexiti kohta on Soros öelnud, et see võib vallandada uue majanduskriisi, Hiina majanduse suurt võlakoormat on ta võrrelnud aga USAs aastail 2007-2008 toimunuga.
  Soros panustas kolmandas kvartalis märkimisväärselt just energiasektorisse, ostes kolme kuu jooksul juurde kaheksa energiaettevõtte aktsiaid. Kokku on tema energiaettevõtete portfell väärt 32 miljonit dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Rainer Vakra lahkub Tallinna Soojusest ja asub juhtima keskkonnaametit Rainer Vakra: keskkond on minu elu ja kirg
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.