Mait Kraun • 21. november 2016 kell 11:00

Facebook loob Londonis 500 töökohta

Vihmane London.  Foto: EPA

Facebook plaanib Suurbritannias avada uue kontori ning palgata Londonis 500 inimest, vahendab CNN Money.

500 inimese palkamine suurendab Facebooki töötajate arvu Londonis lausa 50 protsendi võrra.

„Me tulime 2007. aastal Londonisse vaid mõne inimesega ja järgmise aasta lõpuks oleme avanud uue peakontori ning planeerime tööd anda kokku 1500 inimesele,“ teatas Facebooki Euroopa juht Nicola Mendelsohn.

Selline samm on pärast Brexitit küllaltki tähtis. See näitab, et on ka selliseid suurettevõtteid, mis suhtuvad Londonisse positiivselt. Pangad ja hulk suuri tööandjaid on öelnud, et nad võivad Brexiti tõttu  Londonist minema kolida.

„Suurbritannia on jätkuvalt üks parimaid paiku, kus tehnoloogiafirmana tegutseda, ja meie jaoks on see tähtis osa Facebooki loost,“ ütles Mendelsohn.

Tõsi, tehnoloogiafirmad hoiatasid enne 23. juunil toimunud Brexiti referendumit, et Euroopa Liidust lahkumine muudaks töötajate palkamise EList keerulisemaks. Suurbritannia on viimastel nädalatel selgeks teinud, et plaanib pärast liidust lahkumist piirata ka immigratsiooni.

Sellegi poolest kinnitas Google eelmisel nädalal, et alustab Londonis üle 60 000ruutmeetrise kontorihoone ehitusega. Selle linnakusse mahub elama kokku 7000 töötajat.

Hetkel kuum