Samsung suurendab dividendi

29. november 2016, 12:15
Samsung
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161129/BORS/161129688/AR/0/AR-161129688.jpg

Samsung teatas, et seoses restruktureerimiskavaga on ettevõte otsustanud suurendada dividendi, vahendab MarketWatch.

Samsung teatas täna investoritele saadetud kirjas, et jaotab ettevõtte aktsionäride vahel ära oma rahavaru, millele kasutust ei leita. Praeguse seisuga on ettevõttel rahavaru kokku 70 triljoni vonni ehk enam kui 59 miljardi dollari ulatuses.

Ettevõtte otsus näitab, et viimaks ometi on allutud aastaid kestnud investorite survele, kes on rõhutanud, et ettevõte peaks investoritest rohkem hoolima, võtma suurte rahavarudega midagi ette ja nimetama oma nõukogudesse erineva taustaga inimesi, et firmat edasi viia.

USA riskifond Elliott Management teatas möödunud kuul, et Samsung võiks tulevikus jaguneda kaheks ja maksta oma aktsionäridele ühekordset dividendi kokku 30 triljoni vonni ulatuses ning seejärel anda lubaduse, et pärast kapitalikulutuste maha arvamist jaotatakse igal aastal 75% ülejäänud tulust investorite vahel dividendideks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. November 2016, 12:25

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing