Indrek Mäe • 5. detsember 2016
Jaga lugu:

Nafta hind langeb, skepsis leppe vastu süveneb

Nafta puurkaev  Foto: epa

Nafta hind langes täna üle protsendi, sest süvenevad kahtlused, et OPEC ei suuda tootmist vajalikus mahus piirata.

Rahvusvaheline Brenti futuur LCOc1 kauples täna hommikul 53,95 dollari juures barreli kohta, olles kukkunud 51 senti ehk ligikaudu protsendi.

WTI futuuride alusel maksab barrel naftat aga 51,18 dollarit, mis tähendab samuti pooledollarilist ehk protsendist langust.

Hoolimata OPECi ja Venemaa läbirääkimistest seoses naftatoodangu vähendamisega tõusis see eelmisel reedel. Hindade langust peetakse sellele reageeringuks. „Venemaa teatas reedel, et toodab 11,21 miljonit barrelit naftat päevas, see on kolmekümne aasta suurim number,“ tõdesid analüütikut Barclays pangast.

Kuigi Venemaa lubas oma toodangut 300 000 barreli võrra päevas vähendada, tehakse seda novembri kõrgete tootmismahtude suhtes. See aga lahjendab analüütikute hinnangul kokkulepet. Samuti kardetakse kärbete-eelset toodangu suurenemist ka Lähis-Ida riikidest.

Jaga lugu:
Hetkel kuum