• Jaga lugu:

  Kasiinofirmade aktsiad vabalanguses

  Macau.Foto: Bloomberg

  Kasiinofirmade aktsiad hakkasid täna kiiresti odavnema, sest Hiina ajaleht teatas, et riik hakkab piirama maailma suurima kasiinoturu Macau pangaautomaatidest kättesaadava raha hulka, vahendab Bloomberg.

  Piirang hakkab kehtima selle nädala laupäeval ning kliendid saavad pangaautomaatidest edaspidi välja võtta vaid 5000 pataakat (ca 600 eurot), teatas ajaleht South China Morning Post. Seda on praegusest kaks korda vähem.
  Kasiinofirmade aktsiad reageerisid järsu langusega. Wynn Resortsi aktsia kukkus 12 protsenti, Las Vegas Sands Corp kaotas samuti 12 protsenti ja MGM Resorts International odavnes 7 protsenti. Melco Crown Entertainmenti aktsia langes 13 protsenti.
  Piirang tuleb kehval ajal, sest Macau majandus on alles praegu kriisist taastumas. Macau on ühtlasi ka ainuke koht Hiina territooriumil, kus mängurlus on legaalne. Sealne kasiinoturg on tõusnud viimased kolm kuud, enne seda toimus kaks aastat kestnud valus langus.
  Oktoobri esimese seitsme päeva jooksul külastas enklaavi ligi miljon Hiina turisti, mis on viimase kümnendi suurim number.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Toyota ehitab USAsse akutehase
Jaapani autotootja Toyota teatas täna, et ehitab Põhja-Carolinasse 1,29 miljardi dollari eest uue akutehase elektrisõidukite tarbeks, vahendab CNBC.
Jaapani autotootja Toyota teatas täna, et ehitab Põhja-Carolinasse 1,29 miljardi dollari eest uue akutehase elektrisõidukite tarbeks, vahendab CNBC.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".