Mait Kraun • 8. detsember 2016 kell 19:20

Kasiinofirmade aktsiad vabalanguses

Macau.  Foto: Bloomberg

Kasiinofirmade aktsiad hakkasid täna kiiresti odavnema, sest Hiina ajaleht teatas, et riik hakkab piirama maailma suurima kasiinoturu Macau pangaautomaatidest kättesaadava raha hulka, vahendab Bloomberg.

Piirang hakkab kehtima selle nädala laupäeval ning kliendid saavad pangaautomaatidest edaspidi välja võtta vaid 5000 pataakat (ca 600 eurot), teatas ajaleht South China Morning Post. Seda on praegusest kaks korda vähem.

Kasiinofirmade aktsiad reageerisid järsu langusega. Wynn Resortsi aktsia kukkus 12 protsenti, Las Vegas Sands Corp kaotas samuti 12 protsenti ja MGM Resorts International odavnes 7 protsenti. Melco Crown Entertainmenti aktsia langes 13 protsenti.

Piirang tuleb kehval ajal, sest Macau majandus on alles praegu kriisist taastumas. Macau on ühtlasi ka ainuke koht Hiina territooriumil, kus mängurlus on legaalne. Sealne kasiinoturg on tõusnud viimased kolm kuud, enne seda toimus kaks aastat kestnud valus langus.

Oktoobri esimese seitsme päeva jooksul külastas enklaavi ligi miljon Hiina turisti, mis on viimase kümnendi suurim number.

Hetkel kuum