• Jaga lugu:

  India rahanduskriis on "suur tragöödia"

  India KespankFoto: EPA

  India otsus suurem osa sularaha kehtetuks muuta on katastroof, mis on inimeste usaldust valitsusse järsult vähendanud.

  Nii arvab India endine peaminister Manmohan Singh, kes on oma järeltulija Narendra Modi suhtes vägagi kriitiline. Viimane teatas novembri alguses, et muudab 500 ja 1000ruupiased rahatähed kehtetuks. Need rahatähed moodustasid riigi sularahamassist üle 80 protsendi ning otsus tekitas riigis rahanduskriisi, vahendab CNN Money.
  „Modi otsus oli ülimalt suur tragöödia,“ kirjutas Singh kohalikus ajalehes. „Impulsiivne otsus on purustanud indialaste tuvatunde ning enam ei usuta, et valitsus nende raha kaitsta suudaks.“
  Modi sõnul keelati suured rahatähed riigis lokkava korruptsiooni ja maksudest kõrvalehiilimise tõttu. Lisaks sellele loodeti võltsitud rahatähtedest lahti saada.
  „Mõlemad eesmärgid on õiged ning neid peaks toetama,“ kirjutas Singh. „Tee põrgusse on sillutatud aga heade kavatsustega.“
  Miljonid inimesed ootavad jätkuvalt, et nad saaksid oma vanad rahatähed uute vastu vahetada. Järjekorrad on pikad ning paljud pangaautomaadid on katki läinud.
  Analüütikud prognoosivad, et negatiivne mõju India majandusele võib ulatuda 1protsendini SKPst.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.