• Jaga lugu:

  India viib tasuta WiFi 1000 külla

  India lipp.Foto: EPA

  Indiat peavad mitmed analüütikud maailmamajanduse uueks imeks ning näib, et sealne valitsus ei taha ekspertide lootusi petta – nüüd teatas riik, et plaanib viia tasuta WiFi enam kui 1000 külla üle riigi.

  Tegu on ühe osaga riigi laiemast plaanist hakata juurutama digitaliseeritud majandust. India teatas novembris, et loobub 86% sularahast ning võtab eesmärgiks üle minna üha enam digitaalsele majandusele.
  Ühtlasi tähendaks tasuta internet miljoneid potentsiaalseid uusi sotsiaalmeedia kasutajaid, mistõttu on näiteks Facebookil nimetatud algatusest palju võita. Õigupoolest on Facebook ja Google juba varem püüdnud leida lahendust küsimusele, mil viisil India külaelanikud internetimaailmaga siduda ning teinud selle tarbeks ka erinevaid projekte. Nüüd näib, et riigi valitsus on lahenduse leidnud ning käivitatud on tasuta WiFi pilootprojekt.
  India on väga suur riik ning seetõttu võib küsida, kas esialgu 1050 küla hõlmav tasuta WiFi projekt ehk liiga tagasihoidlik ole. Selgub, et mitte, kuna tegu on projekti Digital Village ehk Digitaalne Küla esimese astme ehk pilootprojektiga, mida plaanitakse tulevikus laiendada.
  Järgmise kuue kuu jooksul paigaldatakse enam kui tuhandesse India külla interneti pääsupunkt ehk hotspot, kuhu külaelanikud oma telefonid ja muud seadmed ühendada saavad.
  Globaalsed tehnoloogiafirmad ja India internetipakkujad on võistlemas omavahel väga suure kasutajate arvu nimel. Indias pole internetiühendust 900 miljonil inimesel, mistõttu on, mille nimel pingutada.
  Osa suurest projektist
  WiFi võidujooks Indias algas õigupoolest juba mõne aja eest, kui Google paigaldas enam kui 100 raudteejaama tasuta traadita interneti võimaluse. Midagi sarnast on soovinud teha ja Facebook, ent ettevõtte idee pakkuda inimestele limiteeritud võimalustega tasuta internetti ei saanud ametivõimudelt just sooja vastuvõtu osaliseks, mistõttu kukkus see idee läbi.
  Valitsuse hinnangul maksab algatus riigile kokku 62 miljonit dollarit. Hiljem loodetakse projekti veelgi laiendada.
  India elektroonika- ning infotehnoloogiaministeeriumi ametnik Aruna Sundararajan ütles CNNile antud intervjuus, et projekti eesmärk on arendada kohalikke piirkondi, pakkudes kõige tavalisemaid digitaalseid teenuseid. Siia hulka arvestatakse nii haridus- kui meditsiiniteenused, aga ka internetiühendus. Tegu on ühe osaga projektist, mille eesmärk on paigaldada kiudoptiline kaabel üle kogu riigi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.