Mait Kraun • 9. detsember 2016
Jaga lugu:

Murdochi meediaimpeerium laieneb jõuliselt

Meediamagnaat Rupert Murdoch ja tema abikaasa Jerry Hall  Foto: Reuters/Scanpix

Rupert Murdochi meediaimpeerium 21st Century Fox ostab teleteenuste pakkuja Sky, vahendab CNN Money.

21st Century Fox maksab ettevõtte iga aktsia eest 13,50 dollarit ning kokku ostetakse 60 protsenti ettevõttest. Tehingu järgi on Sky turuväärtus 23,3 miljardit dollarit. Viimase aktsia tõusis Londoni börsil täna 31 protsendi võrra.

Murdoch on püüdnud ka varem kõne all olevat meediafirmat ära osta. 2011. aastal pidi ta tehingust aga loobuma, sest Briti ajalehtedes toimunud telefonihäkkimise skandaal tekitas ühiskonnas palju negatiivset tagasisidet.

Meediamagnaadi noorim poeg, James Murdoch, töötas 2007-2012 Sky juhatuse esimehena. Skandaali tõttu oli ta sunnitud aga tagasi astuma. Selle aasta alguses otsustas ta samal ametikohal siiski jätkata.

Meediafirmal Sky on üle Euroopa 22 miljonit klienti. Ettevõte tegutseb viiel turul – Itaalias, Saksamaal, Austrias, Suurbritannias ja Iirimaal.

On ülimalt tõenäoline, et regulaatorid võtavad tehingu põhjaliku läbivaatuse alla. Mitmed eksperdid on öelnud, et Murdochi meediaimpeeriumi laienemine on Briti meedia mitmekesisust pidevalt vähendanud. Nüüd omab mees juba kolme suurimat Briti ajalehte – The Suni, The Timesi ja The Sunday Timesi.

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum