• Jaga lugu:

  Börs: intressimäärade tõus peatas turgudel ralli

  Föderaalreserv otsustas täna tõsta intressimäärasidFoto: EPA

  USA turud olid peale Föderaalreservi otsust tõsta intressimäärasid teist korda viimase 10 aasta jooksul, languses. “Juhtus see, et mitte keegi ei oleks osanud keskpanga prognoosidest oodata kolmandat intressimäärade tõusu,” kommenteeris turgude olukorda Hartford Funds Investment Consulting Groupi juht Tom Siomades.

  Föderaalreserv tõstis intressimäärade sihtvahemikku 0,25%-0,5% vahemikku 0,5%-0,75%. Fed märkis ühtlasi, et 2017. aastal plaanitakse intressimäärasid tõsta kolmel korral, 2018. aastal kahel või kolmel korral ning 2019. aastal kolmel korral.
  Enamus turuosalisi uskus, et USA keskpank tõstab intressimäärasid 0,25 baaspunkti võrra. CME Groupi FedWatch mõõdiku kohaselt oli tugude ootus intressimäärade tõusuks täna 100%.
  “Sellel aastal on makrokeskkond märkimisväärselt muutunud. On üsna hämmastav, kuidas aktsiaturg armastas varem aeglast majanduskasvu, kvalitatiivset lõdvendamist ja intressimäärade mittetõstmist ning kuidas nüüd loodetakse kiiret majanduskasvu, kvalitatiivse lõdvendamise mitterakendamist ning intressimäärade tõstmist,” märkis The Lindsey Groupi turuanalüütik Peter Boockvar.
  Aktsiad on alates 8.novembrist ehk presidendivalimistest teinud märkimisväärse ralli; Dow Jones ületas esmakordselt 20 000 punkti piiri. Indeks on alates valimistest sulgenud 16 korral rekordkõrgusel.
  Majandusuudiste poole pealt kasvas tootjahinna indeks novembris 0,4%, ületades sellega 0,1% võrra prognoose. Jaemüük kasvas novembris aga oodatust vähem, kuna majapidamised vähendasid oma kulutusi mootorsõidukitele. Tööstustoodangu maht kukkus 0,4%.
  USA toornafta jaanuari futuurid kukkusid 2,6% ning barreli hinnaks kujunes 51,60 dollarit.
  Dow Jones kukkus 0,60% ning lõpetas päeva 19792,53 punktil. S&P 500 tegi 0,81% languse ning sulgus 2253,28 punktil. Nasdaq lõpetas päeva 0,50% languses 5436,67 punktil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Nasdaqi indeks ainukesena plussis
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.