• Jaga lugu:

  Euroopa aktsiaturud selle aasta tipus

  Frankfurdi börs.Foto: EPA

  Euroopa aktsiaturud kallinesid täna selle aasta kõrgeima tasemeni. Tõusule aitas kaasa ravimifirmade ralli, vahendab MarketWatch.

  Stoxx Europe 600 indeks tõusis 0,3 protsenti ja lõpetas päeva 360,02 punktil. Sellega ületas indeks selle aasta eelmist tippu, mis saavutati 5. jaanuaril (358,88 punkti). Nädala lõikes kallinesid Euroopa aktsiad 1,3 protsenti.
  Bloomberg teatas täna, et Prantsusmaa ravimitootja Sanofi tahab osta Šveitsi bioravimite tootja Actelioni, mille järel tõusis viimase aktsia 10,5 protsenti.
  Ka teiste bioravimeid tootvate ettevõtete aktsiad tõusid – näiteks Lonza Group AG kallines 4,8 protsenti ja Indivior PLC lisas 1,1 protsenti. Belgia ravimifirma UCB SA kallines 2,5 protsenti ja Hikma Pharmaceuticals lisas 2,6 protsenti.
  Kehvemini läks aga Euroopa pangandussektoril, mis odavnes 0,3 protsenti. Hispaania panga Bankia aktsia kukkus 2,4 protsenti, Šveitsi UBS Group odavnes 1,2 protsenti ja Prantsuse BNP Paribas odavnes 1,2 protsenti.
  Saksamaa ja Prantsusmaa aktsiaindeksid jõudsid 2016. aasta kõrgeima tasemeni. Saksamaa DAX kallines 0,3 protsenti ja lõpetas päeva 11 404 punktil. Prantsuse CAC 40 lisas samuti 0,3 protsenti ja tõusis 4833 punktini. Briti FTSE 100 tõusis 0,2 protsenti.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Maanteekaubavedude maht kasvas neljandiku võrra
Eesti kaubaveoautod vedasid 2021. aasta esimesel poolaastal üle 12 miljoni tonni kaupa, mis on neljandiku võrra enam kui 2020. aasta samal perioodil.
Eesti kaubaveoautod vedasid 2021. aasta esimesel poolaastal üle 12 miljoni tonni kaupa, mis on neljandiku võrra enam kui 2020. aasta samal perioodil.