Mait Kraun • 22. detsember 2016 kell 20:30

Börs: turud võtsid enne pühasid hingetõmbepausi

New Yorgi börs  Foto: EPA

USA aktsiaturud tegid enne pühasid väikse languse ning võlakirjade hinnad langesid, sest USA majanduskasv oli oodatust suurem, vahendab Bloomberg.

Dow Jonesi indeks langes 19 920 punktini. Eile jäi indeksil 20 000 punktist puudu vaid 14 punkti. Bloombergi dollariindeks jätkas tõusu ning USA 10-aastaste võlakirjade tootlus tõusis 2,55protsendini. Kuld langes ning WTI toornafta jõudis peaaegu 53 dollarini barrelist.

USA majandusandmete paranemine annab Donald Trumpi presidentuurile hea hüppelaua. Loodetakse, et Trumpi fiskaalpoliitika paneb USA majanduse kiiremini kasvama. See on viinud dollari euro suhtes 14 aasta kõrgeima tasemeni.

„Järgmise aasta saabudes oleme me enesekindlad, et dollari võidukäik jätkub. See saab olema valuuta, mis 2017. aastal kallineb. Küsimus on lihtsalt selles, kui palju,“ ütles investeerimisfirma Standard Life Investmentsi globaalse strateegia juht Andrew Milligan.

Standard & Poor’s 500 indeks kukkus 0,2 protsenti 2260 punktini ja langes juba teist päeva järjest. Kauplemisaktiivsus oli viimase 30 päeva keskmisest 30 protsendi madalam. Dow Jones odavnes 0,1 protsenti.

WTI toornafta hind tõusis 0,2 protsenti ja barrel maksab 52,61 dollarit. Brent lisas 0,6 protsenti ja kallines 54,80 dollarini barrelist. Kullaunts odavnes 0,3 protsenti 1130 dollarini.

Hetkel kuum