Soros: demokraatia on kriisis

30. detsember 2016, 10:30
George Soros
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161230/BORS/161239984/AR/0/AR-161239984.jpg

George Soros ütles, et demokraatia on sattunud kriisi ning Donald Trumpi näol valisid ameeriklased endale presidendiks diktaatorist petise.

Project Syndicate’is avaldatud kolumnis kirjutas miljardärist investor Soros, kes on ühtlasi ka Hillary Clintoni toetaja, et USAs on lähitulevikus oodata mitmeid sisepingeid, mis on suunatud vähemuste vastu. Seetõttu pole USA suuteline edendama ja kaitsma demokraatiat mujal maailmas.

„Demokraatia on praegu kriisis. Ameerika Ühendriigid valisid endale presidendiks petise, kellest saab diktaator. Kuigi pärast valimisi on Trump muutnud retoorikat, pole ta muutnud enda käitumist ega ka oma nõuandjaid. Tema valitsuskabinetis on ebakompetentsed äärmuslased ja erus kindralid. Trumpil saab olema suurem vastastikune tõmme diktaatoritega. See võimaldab mõnel neist jõuda kokkuleppele Ühendriikidega ja teistel jätkata oma tegevust ilma USA sekkumiseta,“ kirjutas Soros.

Soros on eriti mures Euroopa Liidu saatuse pärast ning usub, et Putin üritab Euroopas enda mõjuvõimu kasvatada. Sorose sõnul aitas Putin saada Trumpil presidendiks. „Alguses üritas Putin sotsiaalmeediat kontrollida, kuid siis avastas briljantsema idee – hakkas sotsiaalmeedias libauudiseid levitama, destabiliseerides nii demokraatiat. Niimoodi aitas ta Trumpil saada valituks,“ kirjutas Soros.

Ta arvab, et sama võib juhtuda ka järgmisel aastal Prantsusmaa valimistel, kus kaks juhtivat kandidaati on Putiniga seotud. „Kui üks neist võidab, saab Putin Euroopas juhtohjad,“ ütles Soros.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. December 2016, 10:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing