• Jaga lugu:

  Soros: demokraatia on kriisis

  George SorosFoto: epa

  George Soros ütles, et demokraatia on sattunud kriisi ning Donald Trumpi näol valisid ameeriklased endale presidendiks diktaatorist petise.

  Project Syndicate’is avaldatud kolumnis kirjutas miljardärist investor Soros, kes on ühtlasi ka Hillary Clintoni toetaja, et USAs on lähitulevikus oodata mitmeid sisepingeid, mis on suunatud vähemuste vastu. Seetõttu pole USA suuteline edendama ja kaitsma demokraatiat mujal maailmas.
  „Demokraatia on praegu kriisis. Ameerika Ühendriigid valisid endale presidendiks petise, kellest saab diktaator. Kuigi pärast valimisi on Trump muutnud retoorikat, pole ta muutnud enda käitumist ega ka oma nõuandjaid. Tema valitsuskabinetis on ebakompetentsed äärmuslased ja erus kindralid. Trumpil saab olema suurem vastastikune tõmme diktaatoritega. See võimaldab mõnel neist jõuda kokkuleppele Ühendriikidega ja teistel jätkata oma tegevust ilma USA sekkumiseta,“ kirjutas Soros.
  Soros on eriti mures Euroopa Liidu saatuse pärast ning usub, et Putin üritab Euroopas enda mõjuvõimu kasvatada. Sorose sõnul aitas Putin saada Trumpil presidendiks. „Alguses üritas Putin sotsiaalmeediat kontrollida, kuid siis avastas briljantsema idee – hakkas sotsiaalmeedias libauudiseid levitama, destabiliseerides nii demokraatiat. Niimoodi aitas ta Trumpil saada valituks,“ kirjutas Soros.
  Ta arvab, et sama võib juhtuda ka järgmisel aastal Prantsusmaa valimistel, kus kaks juhtivat kandidaati on Putiniga seotud. „Kui üks neist võidab, saab Putin Euroopas juhtohjad,“ ütles Soros.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Jaan Härms: hakkame juba restoranis koroonapassi nõudma
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
FED: Liigume toetuste vähendamise suunas
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Tallinki konkurent paneb Lätti suurema praami käima
Rootsi laevafirma Stena Line paneb Ventspilsi ja Nynäshamni vahet käima kaks uut parvlaeva.
Rootsi laevafirma Stena Line paneb Ventspilsi ja Nynäshamni vahet käima kaks uut parvlaeva.
Suur intervjuu: kriis näitas, et ei tohi inimesi oma hirmudega üksi jätta
See kriis näitas, et inimesi ei tohi jätta üksi oma kahtluste ja hirmudega, rääkis Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere, kelle hinnangul juhiti Eestis koroonakriisi üldiselt päris asjalikult.
See kriis näitas, et inimesi ei tohi jätta üksi oma kahtluste ja hirmudega, rääkis Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere, kelle hinnangul juhiti Eestis koroonakriisi üldiselt päris asjalikult.