Indrek Mäe • 20 jaanuar 2017

Investorid kaitsevad end Trumpi eest

New Yorgi börs.  Foto: EPA

Viimastel päevadel on kerkinud volatiilsusindeksi väärtus, sest investorid loodavad sellele panustades kaitset languse eest, mis võib kaasneda Trumpi tänase ametisse astumisega.

Investorid usuvad, et Trumpi ralli saab uue administratsiooni ametisse nimetamisega läbi ning turul seisavad ees ebakindlad ajad ja tavapärasest suuremad kõikumised, leiavad MarketWatchi analüütikud. Seetõttu on nõudlus volatiilsusindeksi ViX vastu möödunud kuul märkimisväärselt suurenenud.

Ainuüksi täna on indeksi väärtus kerkinud 2,4 protsenti. Sellel nädalal on VIX oma väärtust kasvatanud enam kui 16 protsenti. Sellegipoolest jääb selle väärtus praegu kõigi aegade keskmisele alla.

Lisaks usutakse, et investorid ei otsi kaitset mitte ainult Trumpi eest, vaid ka Föderaalreserv süstib neisse skeptilisust. „On ju korduvalt teada antud, et intressimäärasid plaanitakse edaspidi senisest agressiivsemalt tõsta,“ kirjutavad analüütikud.

Hetkel kuum