Liina Laks • 23. veebruar 2017
Jaga lugu:

Euroopa suured naftafirmad pürgivad Brasiiliasse

Naftapuurtorn Brasiilia rannikul.  

Alates 2013. aastast on Euroopa suuremad naftaettevõtted maksnud Bloombergi andmetel miljardeid, et pääseda ligi Brasiilia naftaväljadele.

Nüüd on Bloombergi analüütikute hinnangul Norra Statoil ASA, Suurbritannia Royal Dutch Shell Plcl ja Prantsusmaa Total SA-l parim võimalus lõpuks Brasiiliale ligi pääseda, sest Lõuna-Ameerika suurim riik plaanib sel aastal neli maardlat riigi idarannikul oksjonile panna.

Selles regioonis toodetakse juba peaaegu 1,3 miljonit barrelit naftat päevas, kuid 2023. aastaks peaks see number ulatuma kahe miljoni barrelini – see jätaks varju nii Norra kui ka enamiku OPECi tootjatest.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum