• Jaga lugu:

  Olvi Grupi aruanne näitab muret A. Le Coqi pärast

  Soome karastusjoogitootja Olvi Group avaldas täna möödunud aasta finantstulemused. Kokkuvõttes jääb ettevõte aastaga rahule ning kinnitab dividendiks 0,75 eurosenti aktsia kohta. Samas näitavad grupi arvud, et Eestis ei lähe kõige libedamalt.

  Olvi Grupi neljanda kvartali tulemused näitavad, et Eestis vähenes müük peaaegu 10 protsenti, 24,4 miljonile liitrile. Veelgi rohkem vähenes neljandas kvartalis ASi A. Le Coq ärikasum 2015. aasta sama ajaga võrreldes – 22,9 protsenti 3,2 miljonilt 2,4 miljonile eurole.
  Olvi Grupi tegevdirektori Lasse Aho sõnul oli möödunud aasta tervikuna Balti riikides hea, eraldi tõi ta välja Läti, kus ärikasum kasvas 13%. 2017. aastal näeb ta murelapsena Eestit, kus suvel plaanitakse õlleaktsiisi tõusu. „Kui see 2017. aasta juulis rakendatakse, toob muutus tõenäoliselt osaliselt müügi liikumise Lätti piirikaubanduse tõttu. Alkoholimüügi vähenemise tõttu Eesti sadamas ja laevadel liigub osa müügimahust Eestist Soome,“ ütles Lasse Aho pressiteates.
  Kogu grupi müük kasvas mullu 3,5 protsenti, 321,5 miljonile eurole. Samal ajal kasvatas ettevõte kasumit 47,6 protsenti, 32,8 miljonile eurole.
  Eile teatas Eesti joogitootja A. Le Coq, et nende mullune kogumüük oli üle 121 miljoni liitri ning aastane langus oli 2%. Samas lisas ettevõte, et müügi languse Eestis korvas jõuline uutele turgudele sisenemine.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.