Olvi Grupi aruanne näitab muret A. Le Coqi pärast

Olvi Grupi aruanne näitab muret A. Le Coqi pärast.  Foto: Raul Mee
Liina Laks • 23 veebruar 2017

Soome karastusjoogitootja Olvi Group avaldas täna möödunud aasta finantstulemused. Kokkuvõttes jääb ettevõte aastaga rahule ning kinnitab dividendiks 0,75 eurosenti aktsia kohta. Samas näitavad grupi arvud, et Eestis ei lähe kõige libedamalt.

Olvi Grupi neljanda kvartali tulemused näitavad, et Eestis vähenes müük peaaegu 10 protsenti, 24,4 miljonile liitrile. Veelgi rohkem vähenes neljandas kvartalis ASi A. Le Coq ärikasum 2015. aasta sama ajaga võrreldes – 22,9 protsenti 3,2 miljonilt 2,4 miljonile eurole.

Olvi Grupi tegevdirektori Lasse Aho sõnul oli möödunud aasta tervikuna Balti riikides hea, eraldi tõi ta välja Läti, kus ärikasum kasvas 13%. 2017. aastal näeb ta murelapsena Eestit, kus suvel plaanitakse õlleaktsiisi tõusu. „Kui see 2017. aasta juulis rakendatakse, toob muutus tõenäoliselt osaliselt müügi liikumise Lätti piirikaubanduse tõttu. Alkoholimüügi vähenemise tõttu Eesti sadamas ja laevadel liigub osa müügimahust Eestist Soome,“ ütles Lasse Aho pressiteates.

Kogu grupi müük kasvas mullu 3,5 protsenti, 321,5 miljonile eurole. Samal ajal kasvatas ettevõte kasumit 47,6 protsenti, 32,8 miljonile eurole.

Eile teatas Eesti joogitootja A. Le Coq, et nende mullune kogumüük oli üle 121 miljoni liitri ning aastane langus oli 2%. Samas lisas ettevõte, et müügi languse Eestis korvas jõuline uutele turgudele sisenemine.

Hetkel kuum