Mait Kraun • 25. aprill 2017 kell 14:08

Nasdaq ületas 6000 punkti taseme

New Yorgi börs  Foto: EPA

Aktsiaturud tõusevad sel nädalal juba teist päeva järjest, sest mitme ettevõtte esimese kvartali tulemused olid oodatust paremad, vahendab Yahoo Finance.

Veidi pärast USA turgude avanemist oli Dow Jones tõusnud juba 231 punkti ning S&P 500 indeks lisas 12 punkti. Nasdaq Composite kallines 37 punkti ja jõudis esmakordselt üle 6000 punkti taseme.

Ka esmaspäeval tõusid aktsiaturud jõuliselt, sest Emmanuel Macroni edumaa rahvuslase Marine Le Peni ees oli Prantsusmaa presidendivalimiste esimeses voorus märkimisväärne. Investorid kardavad nüüd vähem, et valimised võiks võita rahvuslane Marine Le Pen, kes tahab Prantsusmaa välja viia nii Euroopa Liidust kui ka eurotsoonist. Macroni võit tähendaks aga poliitilise olukorra stabiliseerumist.

Täna on turgudel aidanud tõusta ettevõtete kvartalitulemused – nii McDonald’s kui ka Caterpillar ületasid analüütikute ootusi. McDonald’si aktsia tõusis 2,5 protsenti ja Caterpillar lisas umbes 6,5 protsenti.

Lisaks sellele teatas Donald Trump, et avaldab kolmapäeval oma maksuplaani, mille kohaselt vähendatakse ettevõtete tulumaksu 15 protsendini.

Tõsi, oli ka ettevõtteid, mis valmistasid pettumuse. Näiteks oli kaitsetööstuse firma Lockheed Martini müügitulu oodatust väiksem ning ettevõte vähendas ka terve aasta prognoose.

Alates 8. novembril toimunud USA presidendivalimistest on Nasdaq kallinenud 15,7 protsenti, Dow Jones ja S&P 500 on lisanud vastavalt 14,3 ja 11,5 protsenti.

„Nasdaq ei ole taolisest ümmargusest numbrist läbi murdnud juba 2000. aastast saati,“ ütles investeerimisfirma Commonwealth Financial Networki investeeringute juht Brad Mcmillan veebruaris, mil Nasdaq oli 6000 punktile lähenemas, aga sellest kõrgemale ei tõusnud.

Kui tähtis on 6000 punkti ületamine? Võib-olla ei ole see tähtis, aga investoritele meeldib see ikkagi. „Meile tunduvad suured ja ümmargused numbrid atraktiivsed,“ ütles investeerimisfirma R.W. Baird & Co kaupleja Michael Antonelli.

Hetkel kuum