Mait Kraun • 22. mai 2017 kell 6:45

Ford vahetab tegevjuhi välja

Ford  Foto: epa

Autotootja Ford Motor vahetab tegevjuhi välja, sest ettevõte pole suutnud keerulises turuolukorras konkurentidega sammu pidada, vahendab CNBC.

Fordi tegevjuht Mark Fields annab ohjad Jim Hacketti kätte, kes on praegu isesõitvate autodega tegeleva tütarfirma eesotsas. Asjaga kursis olevad inimesed ütlesid, et Ford peaks sammu avalikustama esmaspäeva hommikul.

Fields on olnud Fordi tegevjuht kolm aastat – selle aja jooksul on ettevõtte aktsia odavnenud 40 protsenti. Ta on sattunud nii Fordi juhatuse kui ka investorite kriitika alla, sest ettevõte pole suutnud oma põhilist autoäri kasvama panna. Lisaks jääb Ford maha ka tulevikuautode arendamisel.

Selle aasta esimeses kvartalis langes Fordi puhaskasum 35 protsenti (eelmise aasta sama ajaga võrreldes). Pärast tulemuste avalikustamist kritiseeriti Fieldi teravalt.

Hetkel kuum