Artur Erik Lindmaa • 26. juuli 2017 kell 14:02

Ford seilab pärituules

Peale teise kvartali tulemuste avaldamist on Fordi uus tegevjuht alustanud oma ametiaeg pärituules, kirjutab The Wall Street Journal.

Autotootja avalikustas täna teise kvartali tulemused, mis olid analüütikute eeldatust paremad. Ettevõtte puhaskasum kvartalis kasvas tänu väiksematele maksudele ning suurenenud veoautode müügile. Autotootja aktsia langes pärast New Yorki börsi avamist 2,35%.

Ameerika suuruselt teine autotootja toetus teises kvartalis suuresti allahindlustele. Kuigi teise kvartali tulemused olid positiivsed, kasvas Fordi müümata jäänud autode hulk ning ettevõte hoiatas, et terve aasta tegevusmarginaal ja rahavoog võib olla võrreldes 2016. aastaga väiksem, vahendab Reuters.

Ameerika autotööstus on viimasel ajal olnud languses – viimased neli kuud on autotootjate müügid vähenenud. Analüütikud on mures soodustuste pärast, mida tehakse, et paisunud autovarudest vabaneda.

Autotootja puhaskasum oli teises kvartalis 2,04 miljardit ehk 51 senti aktsia kohta.

Hetkel kuum