• Jaga lugu:

  Eesti väikeinvestori teenistus – 50 000 eurot kuus

  Madis Müüri kinnitusel on ta mõnesse investeeringusse suuremalt sisenenud kui portfelliteooria järgi õige oleks - see võib heal ajal hästi toota, aga halval ajal võib sellega endale ka jalga tulistada.Foto: Andras Kralla

  Eeskätt tänu kahele õnnestunud panusele kasvatas investor ning endine pokkerimängija Madis Müür oma investeerimisportfelli väärtust juulis ligi 50 000 euro võrra, vahendab portaal Rahaasjad.

  Aasta algusest enam kui 35% suurust tootlust teeninud Müüril on aktsiaid eraisikuna ja OÜ alt ligemale 170 000 euro väärtuses ja lisaks on ta investeerinud idufirmade börsi Funderbeam kaudu alustavatesse ettevõtetesse.
  „Juulikuu tõi mulle enamuse selle aasta kasumist,“ selgitas investor Rahaasjade portaalis ning märkis, et tänavu vaid ühel kuul on tema investeerimise kuuteenistus investor Toomase juulikuu 5000 euro suurusele portfelli tõusule alla jäänud.
  Investor Toomas on vanaks jäänud?
  „Kas vanameister hakkab vanaks jääma?“ torkas ta. „Õiged kalamehed lasevad sellise alamõõdulise kilu vette tagasi. Õiged mehed toovad raha rekkaga koju! Väike sõbralik lõõpimine muidugi. Lihtsalt mõnus on legendi edestada. Toomas tegutseb juba üle kümne aasta ja biidib (edestab – toim) turgu väga ilusti, minu strateegia ongi selline heal ajal võimendusega lendamine ja kehvemal ajal tõenäoliselt kukun ka rohkem.“
  Samuti tõdes Müür, et tegemist on paberil ehk realiseerimata, ja maksueelse kasumiga. Kindlasti on see tema hinnangul jätkusuutmatult hea tulemus - mitu positiivset sündmust langes kokku samale ajale - ja ta ei oota vähemalt paari aasta jooksul selle ületamist. „Tulemuse hetk on küllaltki juhuslik, töö sai enne ära tehtud,“ selgitas ta.
  Raha tuleb iseenesest
  Endine pokkeriproff märkis, et investeerimises jõudis ta 50 000 euro suuruse kuuteenistuseni kiireminigi kui pokkeris – juba 2 aastat pärast taasalustamist.
  Müüri sõnul on tema portfelli viimase aasta suurim staar Vilniuse börsil noteeritud Šiauliu pank, mille aktsia kerkis kuuga 16,2% ning tõi 17 380 eurot realiseerimata kasumit. Lõviosa kuuteenistusest sai ta aga osaluspõhisest ühisrahastusest. Nimelt kerkis tema osaluse väärtus elektrijalgrataste tootjasse Ampler Bikes kuuga 32 000 euro võrra.
  „Elu parim kuu ei ole küll, aga lepin ka sellega. Inimene harjub kõigega, olen küllaltki leplik," resümeeris ta. „Teenistuse tõstmise, säästmise ja investeerimisega võib täitsa kenasti teenida, ilma olulise pingutuseta. Paned rahalised harjumused paika ja rahhi põhimõtteliselt ise tuleb. Ainult algus on raske, edasi läheb järjest lihtsamaks.“
  Seda, kuhu Müür veel on investeerinud ja kuidas tema teistel positsioonidel on läinud, saad vaadata siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Nasdaqi indeks ainukesena plussis
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.