Liina Laks • 7 august 2017

Šiauliu tulemused viisid aktsia langusesse

Siauliu Bankas.  Foto: verslo žinios

Kuigi Leedu Šiauliu Bankas kasvatas teises kvartalis intressitulu ning vähendas kulutusi, nudis nende kasumit laenude ümberhindlusest tekkinud kulu.

Börsiteate järgi teenis Šiauliu Bankas teises kvartalis 13,3 miljonit eurot intressitulu – ligi miljoni võrra rohkem kui mullu. Samal ajal vähenes väärtpaberitehingutest saadud tulu 2,2 miljonilt 0,24 miljonile eurole. Kasumit survestas ka laenude ümberhindlus: kui möödunud aasta teises kvartalis kaotati sellega 1,3 miljonit, siis tänavu 5,2 miljonit eurot. (Poolaastate lõikes on tegu „tavapärase“ summaga.) Pangakontserni ärikasum oli 6,9 miljonit eurot – möödunud aasta samal ajal oli see 11,5 miljonit. Puhaskasum kukkus 8,5 miljonilt 5,8 miljonile eurole.

Poolaastate lõikes kahanes grupi puhastulu 26,2 miljonilt 19,2 miljonile eurole. Vaba raha hulk kahanes 33 miljoni euro võrra 120 miljonile eurole. Kontserni varade maht kasvas 1,86 miljardilt 1,95 miljardile eurole.

Šiauliu tulemused viisid aktsia langusse: täna ennelõunal oli aktsia ligi sajatuhandese käibe juures kukkunud juba enam kui viis protsenti ja kauples 0,53 euro peal.

Hetkel kuum