• Jaga lugu:

  Börs: Aasia turud ignoreerisid USA signaale

  Nikkei indeks.Foto: Reuters/Scanpix

  USA börs reageeris öösel valuliselt Donald Trumpi väljaütlemisele, et tema riigieelarvet ei kinnita, kui USA-Mehhiko müüri ei tule. Aasia turg ei lasknud end sellest heidutada.

  Jaapani Nikkei indeks langes 0,3 protsenti, 19 375 punktile. Jeen küll odavnes dollari suhtes, kuid turgu räsis rasketööstuse ning finantssektori nõrkus. Suurimate langejate seas olid terasetööstuse aktsiad, sest mitu suurtootjat teatas, et plaanib hindu langetada. See pani löögi alla tulemused: analüütikud ootasid veelgi paremaid majandustulemusi, kuid odavama hinna tingimustes on analüütikute ootuste täitmine raske.
  Korea Kospi tõusis ligi 0,4 protsenti. Turgu vedas Korea Electronics, mille aktsia rallis ligi 30 protsendi jagu ja mis oli turul ka enimkaubeldud aktsia.
  Shanghai komposiitindeks oli 0,14 protsendiga languses, Hongkongi indeks tõusis aga 0,56 protsenti. India Sensex liikus 0,08 protsendipunkti võrra ülespoole ja jõudis 31 594 punktile, kuid augusti alguse tipust lahutab seda siiski jupp maad.
  Austraalia börsiindeksile lisandus 0,15 protsendipunkti ning see jõudis 5745 punktini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.