Äripäev • 24. august 2017 kell 6:20

Börs: Aasia turud ignoreerisid USA signaale

Nikkei indeks.  Foto: Reuters/Scanpix

USA börs reageeris öösel valuliselt Donald Trumpi väljaütlemisele, et tema riigieelarvet ei kinnita, kui USA-Mehhiko müüri ei tule. Aasia turg ei lasknud end sellest heidutada.

Jaapani Nikkei indeks langes 0,3 protsenti, 19 375 punktile. Jeen küll odavnes dollari suhtes, kuid turgu räsis rasketööstuse ning finantssektori nõrkus. Suurimate langejate seas olid terasetööstuse aktsiad, sest mitu suurtootjat teatas, et plaanib hindu langetada. See pani löögi alla tulemused: analüütikud ootasid veelgi paremaid majandustulemusi, kuid odavama hinna tingimustes on analüütikute ootuste täitmine raske.

Korea Kospi tõusis ligi 0,4 protsenti. Turgu vedas Korea Electronics, mille aktsia rallis ligi 30 protsendi jagu ja mis oli turul ka enimkaubeldud aktsia.

Shanghai komposiitindeks oli 0,14 protsendiga languses, Hongkongi indeks tõusis aga 0,56 protsenti. India Sensex liikus 0,08 protsendipunkti võrra ülespoole ja jõudis 31 594 punktile, kuid augusti alguse tipust lahutab seda siiski jupp maad.

Austraalia börsiindeksile lisandus 0,15 protsendipunkti ning see jõudis 5745 punktini.

Hetkel kuum