Mait Kraun • 12. september 2017 kell 21:01

Börs: aktsiad jätkasid rekordite purustamist

New Yorgi börs  Foto: EPA

USA aktsiad tõusid uute rekorditeni, dollar kallines veidi ning võlakirjad odavnesid teist päeva järjest, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500, Dow Jones ja Nasdaq Composite indeksid jõudsid täna kõik uue rekordini. Apple’i aktsia odavnes, sest investorid ei jäänud ettevõtte uute toodetega nii rahule. Nael tõusis viimase aasta kõrgeima tasemeni, sest Suurbritannia inflatsioon kiirenes prognoositust äkilisemalt. Nafta kallines, sest OPECi tootmine vähenes ning tootjad kaaluvad naftaleppe pikendamist.

Nõudlus riskantsemate varade järele on sellel nädalal kasvanud, sest Põhja-Korea ja Ühendriikide vahelised pinged on veidi jahtunud ning ÜRO Põhja-Korea vastased sanktsioonid olid oodatust leebemad. Lisaks sellele olid orkaan Irmaga seotud kahjud prognoositust väiksemad. Lisaks sellele ootavad investorid pikisilmi ka seda, et USA presidendi Donald Trumpi maksuplaan lõpuks läbi läheks.

„Aktsiaturud ootavad kindlasti, et maksureform tehakse ära,“ ütles USA rahandusminister Steven Mnuchin New Yorgis toimunud konverentsil. „Aktsiaturud ootavad, et me paneme majanduse kiiresti kasvama. Sellele oleme seadnud ka oma fookuse.“

S&P 500 indeks tõusis 0,3 protsenti ja lõpetas päeva 2496 punktil. Euroopa aktsiaid koondav Stoxx Europe 600 lisas 0,5 protsenti ja jõudis viie nädala kõrgeima tasemeni.

WTI toornafta kallines 0,3 protsenti ning barrel maksab 48,23 dollarit. Kuld odavnes 1,1 protsenti ja untsi eest tuleb välja käia 1335 dollarit.

Hetkel kuum