Märt Belkin • 12. oktoober 2017 • 2 min
Jaga lugu:

Citi ja JPM jätsid USA turud külmaks

Foto: EPA

USA suurpankade JPMorgani ja Citigroupi tulemused investoreid eriti ei erutanud ning Ühendriikide turud avanesid kerge langusega.

Mõlemad suurpangad ületasid Wall Streeti kasumiootusi. JPMorganil aitasid laenuportfelli kasv ja kõrgemad intressid tasa teha finantsturgudelt teenitud tulu 21protsendise languse.

JPMorgani kasum kasvas kolmandas kvartalis 7,1% ning jõudis 6,73 miljardi dollarini ehk 1,76 dollarini aktsia kohta. See oli 11 sendi võrra kõrgem Thomson Reutersi küsitletud analüütikute ootusest. Ka kontserni 25,33 miljardi dollarine käive ületas prognoose.

„Tulemused olid tugevad, ent mitte erakordsed,“ ütles Morningstari analüütik Jim Sinegal. Nii langeski JPMorgan turu avanedes 0,4 protsendi jagu.

Kauplemistulu langus oli JPMil siiski palju sügavam kui konkurendil Citigroupil, kus turgudelt teenitu kahanes vaid 11 protsendi jagu. Seejuures prognoosis Citi finantsjuht John Gerspach kolm nädalat tagasi, et langus tuleb 15 protsenti.

Citi puhakasum kasvas 7,6% ja jõudis 4,13 miljardi dollarini, kasum aktsia kohta kasvas 15 protsendi jagu ja oli 1,32 dollarit. See ületas Reutersi küsitletud analüütikute ootusi 10 sendi võrra.

Tulemusi toetasid muuhulgas koguni 2 protsenti väiksemad kulud, mis jäid vaid 10,17 miljardi dollari juurde. Kulude kärpimine, konsolideerimine ja aktsiate tagasiost on olnud viis aastat tagasi Citit tüürima asunud Michael Corbati põhilised relvad aktsia väärtuse kasvatamiseks.

Turgu ei erutanud

Kella poole viie seisuga oli tööstusindeks Dow langenud 0,17 protsenti, S&P 500 nihkus 0,17 protsenti allapoole ning Nasdaq Composite kahanes 0,11 protsenti.

S&P 500 on tänavu kasvanud umbes 14 protsenti ning investorid panustavad sellele, et indeksisse kuuluvad firmad teevad tugevaid tulemusi. Seetõttu ei lisanud ka ootusi ületanud suurpangad erilist elevust.

„Pärast pikka aega kestnud tururekordite rodu on tulemused – isegi siis, kui need või osa neist, näiteks JPMi võlakirjakauplemine, pisut pettumust valmistavad – pigem vabandus müügiks,“ rääkis Brown Brothers Harrimani peastrateeg Scott Clemons Reutersile.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt