Lauri Teder • 23. oktoober 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Facebooki kaudu saab nüüd aktsiaid osta

Foto: EPA

USA pangandusettevõtte TD Ameritrade kliendid saavad nüüdsest teha börsitehinguid Facebooki sõnumirakenduse kaudu, vahendab Bloomberg.

TD Ameritrade'i innovatsioonijuhi Sunayna Tuteja sõnul on algatuse eesmärk muuta investeerimine ja kauplemine vahetumaks ja lihtsamaks ning murda maha senised barjäärid. Seepärast toimuvad tehingud vestlusrobotite kaudu, mis selgitavad algajatele investoritele vajadusel näiteks teatud terminite (turu- ja limiithinnaga orderid jmt) tähendust.

"Üha enam kliente veedab aega nende võrgukeskkondades, hoides sidet sõprade, pere ja firmadega. Sel ajal võiksime ka meie nendega kohtuda, et anda neile võimalus turul ja oma portfellil silma peal hoida," arvas Tuteja.

Facebook Messengeris tegutsevad juba teistegi nimekate finantsettevõtete - Bank of America, Mastercard, American Express - vestlusrobotid, ent TD Ameritrade on seni ainus, mille jutuka roboti kaudu on võimalik ka tegelikke börsitehinguid teha. Firma laanib laiendada oma maakleri- ja turujälgimisteenuseid ka muudesse keskkondadesse, sh Amazoni, Apple'i, Google'i ja Twitteri platvormidele.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt