Lauri Teder • 16 november 2017
Jaga lugu:

USA fond vähendas osalust Aprangas

Foto: Andres Haabu

Leedu rõivafirma neljapäevase börsiteate kohaselt langes USA investeerimisfondi Firebird Management osalus Aprangas alla 5% piiri.

Harvey Sawikini ja Ian Hague'i juhitavale fondile kuulub uue seisu järgi 2 406 453 Apranga aktsiat, mis annab ameeriklastele rõivafirmas 4,3-protsendise hääleõiguse. Enne 10. novembrit kuulus neile tütarettevõtete Ladya Overseas Ltd, Leo Overseas Ltd ja Clairmont Holdings Ltd kaudu 5,2% Apranga aktsiatest.

1994. aastal asutatud Firebird Management on Ida-Euroopa arenevatele turgudele pühendunud investeerimisfirma. Erinevate tütarfondide kaudu kuulub Firebirdile muuhulgas umbes 10% Arco Varast, ligi 3% Tallinkist ja pea 5% PRFoodsist. Samuti võib Harvey Sawikini nime leida PRFoodsi nõukogu liikmete nimekirjast. Lisaks Balti riikidele tegutseb Firebird ka Venemaal ja Mongoolias.

 

 

 

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt