Lauri Teder • 16. november 2017 • 1 min
Jaga lugu:

USA fond vähendas osalust Aprangas

Foto: Andres Haabu

Leedu rõivafirma neljapäevase börsiteate kohaselt langes USA investeerimisfondi Firebird Management osalus Aprangas alla 5% piiri.

Harvey Sawikini ja Ian Hague'i juhitavale fondile kuulub uue seisu järgi 2 406 453 Apranga aktsiat, mis annab ameeriklastele rõivafirmas 4,3-protsendise hääleõiguse. Enne 10. novembrit kuulus neile tütarettevõtete Ladya Overseas Ltd, Leo Overseas Ltd ja Clairmont Holdings Ltd kaudu 5,2% Apranga aktsiatest.

1994. aastal asutatud Firebird Management on Ida-Euroopa arenevatele turgudele pühendunud investeerimisfirma. Erinevate tütarfondide kaudu kuulub Firebirdile muuhulgas umbes 10% Arco Varast, ligi 3% Tallinkist ja pea 5% PRFoodsist. Samuti võib Harvey Sawikini nime leida PRFoodsi nõukogu liikmete nimekirjast. Lisaks Balti riikidele tegutseb Firebird ka Venemaal ja Mongoolias.

 

 

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt