Indrek Mäe • 19. märts 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Väikeaktsionär: müts tõmmati silmini

Rene Ilves OEG ülevõtuhinnaga rahul ei ole.
Rene Ilves OEG ülevõtuhinnaga rahul ei ole.  Foto: Eiko Kink

Olympic Entertainment Groupi väikeaktsionär Rene Ilves peab börsifirma 1,9 euro suurust ülevõtuhinda aktsia kohta selgelt liiga väikeseks, kuna aktsia on pikas perspektiivis rohkem väärt.

„Arenenud maailmas viiakse üldiselt aktsiad börsilt ära korraliku preemia eest,“ sõnas ta. „Olympicu puhul oleks see võinud olla vähemalt üle eelmise aktsia tipu,“ viitas Ilves sellele, et ta oodanuks vähemalt 2,05 euro suurust hinda aktsia kohta.

Ilvese sõnul poleks ta Armin Karust sellist käiku oodanud. „Olympicu äraviimine börsilt meenutab Eesti Telekomi ja BLRT Grupi juhtumite kombinatsiooni, kus tulemus on üks – väikeaktsionäridel tõmmati müts silmini,“ tõmbas ta paralleele.

Tallinna börsil meenub talle läbi aegade aga vaid üks viisakas ülevõtmine. „Ülejäänud on kõik lõppenud väikeaktsionäridele kurvalt,“ tõdes ta. „See ainus viisakas ülevõtmine oli Järvevana, kus maksti õiglane hind kohe ja ilma mingi jamata.“

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt