Mait Kraun • 7. mai 2018 kell 7:48

Mis kasu saavad turud Korea rahukõnelustest?

Kim Jong-un  Foto: KCNA/EPA

Positiivsed arengud Korea poolsaarel on regiooni aktsiaturgude jaoks hea uudis, vahendab CNBC. Osadel turgudel peaks mõju olema suurem kui teistel, ütles SEB esindaja.

SEB Aasia strateegia juht Sean Yokota ütles, et USA presidendi Donald Trumpi ja Põhja-Korea juhi Kim Jong Uni kohtumise ootuses vähenevad geopoliitilised pinged järgnevatel kuudel veelgi.

„Järgmise kahe-kolme kuu jooksul on geopoliitilised pinged juba laabunud ja majandusaktiivsus paraneb. See mõjub aktsiaturgudele hästi,“ rääkis Yokota. Ta prognoosib, et eriti hästi hakkab minema Jaapani ja Lõuna-Korea turul.

Hindadesse pole positiivseid arenguid tema hinnangul veel arvestatud. „Arvan, et Põhja-Koreast ja Lõuna-Koreast tulevad head uudised pole veel hindadesse arvestatud. See võib Kospi indeksit stimuleerima hakata,“ viitas ta Lõuna-Korea tähtsaimale aktsiaindeksile.

Arvatakse, et Trump ja Kim saavad kokku juba lähinädalatel. Trump on öelnud, et tema tahab rahu sõlmida. Tõenäoliselt toimub kohtumine Mongoolias, Singapuris või Korea poolsaare demilitariseeritud piirkonnas.

Hetkel kuum