Äripäev • 10. mai 2018 kell 6:18

LHV jäi aprilliga rahule

LHV Groupi juhataja Madis Toomsalu  Foto: Andras Kralla

LHV Group teatas, et teenis aprillis 2,4 miljonit eurot konsolideeritud puhaskasumit: pank teenis 1,6 miljonit eurot ja varahaldus 0,7 miljonit eurot puhaskasumit.

Grupi aktsionäride osa kasumist oli 2,1 miljonit eurot.

LHV Groupi juhataja Madis Toomsalu sõnul oli aprill tugev kinnitus jätkuvale kasvutrendile. „LHV Panga klientide arv suurenes 2000 võrra ning laenuportfell kasvas 18 miljoni euro võrra. Rekordilise taotluste ja lepingute arvu saavutasime liisingus, aga hea kasv saavutati ka ettevõtete panganduses ja eralaenudes,“ loetles ta. Tema sõnul oli hoiuste mahu vähenemine 295 miljoni euro võrra seotud peamiselt ühe maksevahendaja hoiuse vähenemisega, ülejäänud klientide hoiused kasvasid kokku 34 miljoni euro võrra. „Aprillis rakendus esmakordselt 14% suurune avansiline tulumaks, mida igakuiselt kanname otse kuludesse,“ vahendas pressiteade Toomsalu sõnu.

„Aprillis teavitasime ka Leedu äriüksuse UAB "Mokilizingas" osaluse müügi täpsetest tingimustest. Sellega seoses vaatame üle 2018. aasta finantsplaani, mille avaldame 17. mail,“ teatas Toomsalu.

Hetkel kuum