Äripäev • 29. mai 2018 kell 7:37

Coca-Cola hakkas alkoholi müüma

Coca-Cola plakat Tokyos  Foto: EPA

Coca-Cola müüb esimest korda 132 aasta jooksul alkohoolset jooki.

Lemon-Da nimeline sidrunimaitsega alkoholijook jõudis müügile Jaapanis, Kyushu saarel. Fukuoka linnas oli uut jooki degusteerima kogunenud sadu inimesi, kellest mitu tunnistas, et poleks USA ettevõttelt sellist katsetust oodanud. „Ma olen üllatunud, et see on Coca-Cola bränd,“ ütles 59aastane Hiroshi Tsukano. „See on hea, kuid ma lisaksin veidike greipi või veel rohkem sidrunit.“

Purgijoogid, mida tuntakse chuhai nime all, on Jaapanis väga menukad. Tihti tehakse neid schochu-nimelise alkoholi ja gaseeritud ning maitsestatud veega.

Coca-Cola siseneb alkoholiturule 3%, 5% ja 7% alkoholisisaldusega joogiga. Konkurents on tihe ning turuosa nimel tuleb Jaapanis võidelda Suntory Holdings Ltd., Kirin Holdings Co. ja Asahi Group Holdings Ltd toodanguga, mis hoiavad praegu poeriiulitel tugevat positsiooni.

Esialgu Jaapanist väljaspool jooki müüa pole plaanis.

Kuigi Coca-Colale kuulus aastatel 1977–1983 veiniistandus, pole ettevõte alates 1886. aastast alkoholijooke müünud. 

Hetkel kuum