Rait Kondor • 3. juuli 2018 kell 16:16

Facebooki vastu laiendati uurimist – aktsia langeb

Foto: EPA

Facebooki aktsia hind on täna üle 2% langenud, peale ajaleheartiklit, kus tuuakse välja, et riiklik uurimine seoses andmelekkega Cambridge Analyticale on läinud suuremaks ning uurimine võib minna veel mitmesse riiklikusse ametisse, vahendab Reuters.

Facebooki aktsia on 2,2% miinuses, kaubeldes 193 dollari peal. Mäletatavasti kaotas Facebooki aktsia pärast Cambridge Analytica andmeskandaali puhkemist seitsme kauplemispäeva jooksul 18% oma väärtusest, kuid on pärast seda omakorda 27% tõusnud.

Ajaleht Washington Post kirjutas viiele allikale viidates, et lisaks USA justiitsministeeriumile uurib andmelekke kaasust ka Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI), Väärtpaberite ja Börside Järelevalveamet (SEC) ning Riiklik Kaubandusamet (FTC).

Washington Posti andmetel keskendub uurimine nüüd sellele, mida Facebook teadis kolm aastat tagasi ning miks ettevõte ei avaldanud seda sel ajal oma kasutajatele või investoritele.

Hetkel kuum