Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Facebook tasuliseks

Instagrami ootavad ees muudatused
Instagrami ootavad ees muudatused  Foto: EPA-EFE

„Facebookist jääb alati üks versioon, mis on tasuta,“ ütles ettevõtte juht Mark Zuckerberg aprillis USA senati ees selgitusi andes. Nüüd ollakse öeldu järgi tegutsemas ja otsitakse tasuta versiooni kõrvale ka tasulist varianti.

Testitakse erinevaid võimalusi. Ühe variandina saavad Facebooki gruppide administraatorid küsida pakutava sisu eest igakuist tasu alatest 4,99 dollarist kuni 29,99 dollarini. Kuigi testperioodil oma lõivu ei võta, võivad üle miljardi inimese, kes gruppidesse kogunenud, õnnestumise korral tuua tubli lisatulu. Ja Facebook ei peaks tegema muud kui pakkuma platvormi, sisu tuleb juba ise.

Testperioodil tuleb veel välja selgitada, kas grupi pidajad suudavad ikka pakkuda pikaajaliselt sisu, mille eest maksta tahetakse. 2016. aastal prooviti gruppides reklaamide kuvamist, kuid see variant tollal käiku ei läinud.

Reklaamide kuvamist hakati testima veel ostu ja müügi marketplace'i keskkonnas, Facebooki Snapchati-laadsete “lugude” all. Instagramile lisatakse kuni tunniajaste videote lisamise võimalus, mis saab eraldi rakenduse. Samuti on kaalumise all videoreklaamide kuvamine Messengeri sõnumikeskkonnas.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt