• Skanska ehitusmehed.Foto: Reuters/Scanpix
  Jaga lugu:

  Skanskal ootamatu kahjum

  Rootsi ehitushiid ja mõne aasta eest Eesti turult lahkunud Skanska teatas ootamatult suurest kahjumist teises kvartalis.

  Skanska tegevuskasum oli lõppenud kvartalis 1,29 miljardit Rootsi krooni, mis on 11% väiksem kui möödunud aastal. Analüütikud olid sealjuures oodanud 5% suurust kasumi kasvu. Käive oli teises kvartalis 42,5 miljardit Rootsi krooni, jäädes eelmisele aastale 5% alla.
  Poolaasta kokkuvõttes oli Skanska käive 79,4 miljardit Rootsi krooni, see jäi eelmise aasta tasemele. Kasuminumbrid kukkusid aga palju: kui tänavu esimese poolaastaga oli ettevõtte tegevuskasum 1,9 miljardit, siis eelmisel aastal samal ajal oli see 3,3 miljardit.
  Skanska juht Anders Danielsson ütles CNBC-le antud intervjuus, et ettevõtte majandustulemustega pole midagi ülemäära viltu ning firma strateegiline plaan hakkab tasapisi tööle. „Me liigume õiges suunas, ent pole veel päris kohale jõudnud,“ ütles Danielsson.
  Lõviosa Skanska majandustulemustest tuleb ehitusdivisjonist. Ettevõte on varem teatanud, et on teinud viimastel kvartalitel USAs ja Poolas suuri mahakandmisi. Aasta teises veerandis tuli sellele lisa. Samas teatas Skanska, et näiteks USA turul on hoolimata suurest majandusaktiivsusest siiski väga palju arenguruumi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Nafta hind on täna tõusu jätkamas
Nafta hinnatõus on täna jätkumas, eelmisel nädalal tõusis tooraine hind juba kaheksandat nädalat järjest, sest globaalne energiaturu kriis suurendab enne talve nõudlust, vahendab Bloomberg.
Nafta hinnatõus on täna jätkumas, eelmisel nädalal tõusis tooraine hind juba kaheksandat nädalat järjest, sest globaalne energiaturu kriis suurendab enne talve nõudlust, vahendab Bloomberg.
Baltic Agro Machinery saab uue juhi
Alates 11. oktoobrist juhib Baltic Agro Machinery ASi Marek Tamm, kes vastutab müügi-, teenindus- ja varuosade äritegevuse eest ettevõttes.
Alates 11. oktoobrist juhib Baltic Agro Machinery ASi Marek Tamm, kes vastutab müügi-, teenindus- ja varuosade äritegevuse eest ettevõttes.
Raadiohommikus: miski ei ole enam endine!
Esmaspäeva hommik tuleb eriline! Kes on valimiste võitjad ja kaotajad? Kes haarab võimu pealinnas? Kuidas mõjutavad kohalike valimiste tulemused koalitsiooni Toompeal? Milline poliitiline jõud võidab üleriigilises arvestuses ja mida räägib see tähtede seisust tulevasteks riigikogu valimisteks?
Esmaspäeva hommik tuleb eriline! Kes on valimiste võitjad ja kaotajad? Kes haarab võimu pealinnas? Kuidas mõjutavad kohalike valimiste tulemused koalitsiooni Toompeal? Milline poliitiline jõud võidab üleriigilises arvestuses ja mida räägib see tähtede seisust tulevasteks riigikogu valimisteks?