Pille Ivask • 20. juuli 2018
Jaga lugu:
Skanska ehitusmehed.  Foto: Reuters/Scanpix

Skanskal ootamatu kahjum

Rootsi ehitushiid ja mõne aasta eest Eesti turult lahkunud Skanska teatas ootamatult suurest kahjumist teises kvartalis.

Skanska tegevuskasum oli lõppenud kvartalis 1,29 miljardit Rootsi krooni, mis on 11% väiksem kui möödunud aastal. Analüütikud olid sealjuures oodanud 5% suurust kasumi kasvu. Käive oli teises kvartalis 42,5 miljardit Rootsi krooni, jäädes eelmisele aastale 5% alla.

Poolaasta kokkuvõttes oli Skanska käive 79,4 miljardit Rootsi krooni, see jäi eelmise aasta tasemele. Kasuminumbrid kukkusid aga palju: kui tänavu esimese poolaastaga oli ettevõtte tegevuskasum 1,9 miljardit, siis eelmisel aastal samal ajal oli see 3,3 miljardit.

Skanska juht Anders Danielsson ütles CNBC-le antud intervjuus, et ettevõtte majandustulemustega pole midagi ülemäära viltu ning firma strateegiline plaan hakkab tasapisi tööle. „Me liigume õiges suunas, ent pole veel päris kohale jõudnud,“ ütles Danielsson.

Lõviosa Skanska majandustulemustest tuleb ehitusdivisjonist. Ettevõte on varem teatanud, et on teinud viimastel kvartalitel USAs ja Poolas suuri mahakandmisi. Aasta teises veerandis tuli sellele lisa. Samas teatas Skanska, et näiteks USA turul on hoolimata suurest majandusaktiivsusest siiski väga palju arenguruumi.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum