Mait Kraun • 15. august 2018 kell 22:52

Börs: turud võtsid suuna alla

New Yorgi börs.  Foto: EPA

USA aktsiaturud hakkasid õhtul tõusma, aga päev lõpetati siiski miinuses. Investorid muretsevad Türgi valuutakriisi ja kaubanduspingete pärast, kirjutab MarketWatch.

Naftahindade järsk langus pani energiasektori odavnema – tegemist oli Standard & Poor’s 500 indeksi halvima sektoriga.

Dow Jonesi indeks kukkus 137 punkti võrra (-0,54%), 25 162 punktini. Päeva keskel oli indeks vahepeal ka 300 punktiga miinuses. S&P 500 indeks odavnes 0,8 protsenti, 2818 punktini. Nasdaq Composite indeks langes 1,2 protsenti, 7774 punktini.

„Täna on kõik keerelnud Türgi kriisi ja USA-Hiina kaubanduspingete ümber. Muidugi mängis rolli ka nafta, mis odavnes USA varude suurenemise tõttu,“ ütles investeerimisfirma River Front Investment Groupi strateeg Kevin Nicholson. Ta lisas, et osalt saab languses süüdistada ka Tencenti – Hiina sotsiaalmeedia firma hommikul teatatud tulemused olid oodatust kehvemad, mis pani aktsia järsult langema.

Kulla hind kukkus täna rohkem kui 1 protsendi ning unts maksab 1175 dollarit. ICE USA dollariindeks püsis sisuliselt samal tasemel.

Hetkel kuum