• Jaga lugu:

  Gundlach: võlakirjaturul võivad tulla suured liikumised

  Varahaldusfirma DoubleLine Capitali asutaja ja juht Jeffrey Gundlach.Foto: Bloomberg

  DoubleLine Capitali juht Jeffrey Gundlach hoiatab, et turg panustab praegu suurelt võlakirjade tootluse tõusule, mis võib turul suuri liikumisi hakata tekitama, vahendab CNBC.

  Gundlach kirjutas Twitteris, et langusele panustavate positsioonide netomaht on USA 10- ja 30-aastaste võlakirjade puhul rekordiliselt kõrge. Eelkõige mõtles ta mitteäriliste spekulantide positsioone. See võib tekitada tootluste järsu languse, kui intressid hakkavad langema ning investorid on sunnitud oma positsioone katma hakkama.
  Massive increase this week in short positions against 10 &30 yr UST mkts. Highest for both in history, by far. Could cause quite a squeeze.— Jeffrey Gundlach (@TruthGundlach) August 17, 2018
  Võlakirjade tootlus liigub hinnaga vastassuunaliselt. Hinnalangusele panustajad panustavad samal ajal ka kõrgemale tootlusele. Taolisi spekulante on tänavu tublisti juurde tulnud.
  „10-aastaste võlakirjade langusele hakati panustama agressiivsemalt siis, kui me murdsime 2,6 protsendi tasemest kõrgemale,“ ütles investeerimisfirma Nomura võlakirjade strateegia juht George Goncalves. „Need võivad olla katalüsaatoriks, mis põhjustab tõusu. Kui midagi juhtub, siis hakatakse langusele panustavatest positsioonidest kiiresti loobuma.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.