Äripäev • 29. august 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale
Rootsi keskpanga hoone Stockholmis.
Rootsi keskpanga hoone Stockholmis.  Foto: Reuters/ Scanpix

Rootsi kroon üheksa aasta põhjas

Rootsi kroon on langenud tasemele, kus kaubeldi viimati finantskriisi ajal, kirjutab Bloomberg.

Kolmapäevaks oli Rootsi kroon langenud euro suhtes viiendat päeva järjest ning jõudnud üheksa aasta madalaimale tasemele. Langus järgnes nõrkadele jaekaubanduse tulemustele, mis süvendas tänavuse languse 8 protsendini euro suhtes. Ühe euro vastu saab 10,7 eurot.

Järgmisel nädalal on oodata Rootsi keskpangalt intressiotsust. Valuutakauplejad on panustanud kartusele, et Riksbank või järjekordselt intressitõusu edasi lükata, kuna oodatakse selgeid signaale inflatsiooni püsimisest 2 protsendi juures. Keskpank teatab oma otsuse 6. septembril.

Jätkuv krooni nõrkus on põhjustatud mitmest faktorist, mille hulgas on ümbruskonnast madalamad intressimäärad, ütles Swedbanki strateeg Anders Eklof. Ta toob välja ka kaubandussõja, millest ekspordile toetuval Rootsil oleks üksjagu kaotada.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt