• Jaga lugu:

  Kaarel Ots: börsile tulemise toetust kasutatakse mujalgi

  Tallinna börsi juht Kaarel Ots ütles, et kapitaliturge laiemalt analüüsides ei peaks börsitoetust üle tähtsustama ning plaanitav IPO toetus on mujal Euroopas üpris laialdaselt kasutatud.

  „Minu hinnangul ei vääri see eraldi tähelepanu. Seda peaks vaatama suures pildis. Alustama sealt, miks kapitaliturg on oluline,“ ütles Ots ja rõhutas, et kuivõrd praegu on turg pankade poole kaldu, tähendaks kriis panganduses, et kogu majandus lendab uppi.

  Peame aru saama, et ka mujal on nende teemadega tegeletud.

  Kaarel Ots
  Ta rõhutas, et IPO toetus on mõeldud ettevõtetele, kes tahavad avalikuks saada, aga esimene kulu tundub liiga suur. „See on hea stardiks,“ ütles Ots.
  Ots selgitas, et IPO toetuse idee pole revolutsiooniline. „Poolas tehakse seda juba ammu analoogse asutuse kaudu nagu EAS. Poola kapitaliturg on väga arenenud,“ jätkas ta ja lisas, et IPO toetust kas pakutakse või plaanitakse pakkuda juba nii Austrias, Bulgaarias, Ungaris, Lätis kui ka Leedus.
  IPO toetuse idee on Otsa kinnitusel Tallinna börsi initsiatiiv ning sel teemal on räägitud ka Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupanga ehk EBRDga. „Ja nad näevad, et on vaja järele aidata,“ lisas Ots.
  Alternatiivbörs vajab hoogu
  Ots nentis, et eriti oluline on püüda elavdada alternatiivbörsi, millel on Otsa sõnul Tallinna börsi terav fookus olnud juba viimased kaks aastat. „Paneme sinna palju ressurssi ühe eesmärgiga – kui nüüd ei arenda, siis kümne aasta pärast on kapitaliturg oluliselt kehvemas seisus,“ ütles ta.
  „Kõik tegevused, mida me teeme, on mujal riikides juba läbi tehtud. Peame aru saama, et ka mujal on nende teemadega tegeletud,“ rõhutas Ots.
  Äripäev kirjutas täna, et EAS tahab aidata ettevõtetel börsile minna ning maksta kinni kuni poole börsile tulekuks kuluvast summast või kuni 25 000 eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.