Lauri Teder • 25. oktoober 2018 kell 17:07

Euroopa Inimõiguste Kohus lükkas Tallinna Vee kaebuse tagasi

Foto: Andres Haabu

Tallinna Vee börsiteate kohaselt ei võtnud Euroopa Inimõiguste Kohus ettevõtte tariifivaidlust puudutanud kaebust menetlusse.

Börsifirma Tallinn Vesi esitas selle aasta 15. mail kaebuse Euroopa Inimõiguste Kohtule, leides, et Eesti on rikkunud ettevõtte õigust õiglasele menetlusele ja omandi kaitsele. Kohus ei pidanud avaldust aga vastuvõetavaks. Lisaks on omandi kaitse küsimus kohtu hinnangul juba muu rahvusvahelise menetluse raames arutamisel.

Tallinna Vesi ootab veel otsust rahvusvahelisest vahekohtust seoses Eesti Vabariigi ja Hollandi Kuningriigi vahel sõlmitud investeeringute soodustamise ja vastastikuse kaitse lepingu võimaliku rikkumisega.

Veefirma ja riigi vaheline heitlus sai alguse 2011. aastal, mil konkurentsiamet keeldus kooskõlastamast aktsiaseltsi veeteenuse hinnataotlust ja tegi ettevõttele samas ettekirjutuse viia veeteenuse hind seadusega kooskõlla. Vaidlus viis osapooled viimaks riigikohtusse, mis otsustas läinud aasta detsembris suures osas konkurentsiameti kasuks.

Hetkel kuum