Märten Kress • 28. november 2018 kell 4:00
Börsiuudised
Ainult tellijale
Alibaba on üks ettevõtteid, kelle vahetusvõlakirjade tähtaeg varsti saabub.   Foto: Reuters/Scanpix

Kas uued riskantsed võlakirjad kuulutavad tõusutsükli tippu?

Öeldakse, et ajalugu ei kordu, küll aga riimub. Iga majandustsükli tipus näeme mõnes mõttes sarnast olukorda – riskialdist käitumist. Hiljutine uudis uut tüüpi vahetusvõlakirjade populaarsuse kasvust viis mõtted just nendele radadele.

Enamik finantsturgudega kokku puutunuid tõenäoliselt teab, et 2008.–2009. aasta globaalse finantskriisi juures näidatakse näpuga ennekõike ülekuumenenud kinnisvaraturu poole. Kinnisvara on ju varemgi kiireid hinnarallisid ja sellele järgnevaid kukkumisi läbi teinud. Tavaliselt on see kõik olnud lokaalne fenomen. Miks siis seekord teisiti läks? Kuidas üldse on võimalik, et kinnisvara hinna langus USAs kõigutas finantsturge üle kogu maailma?

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum