• Jaga lugu:

  Föderaalreservi leebumine kergitas börsi

  New Yorgi börsFoto: Reuters/Scanpix

  Kolmapäeval rühkisid USA aktsiaindeksid Föderaalreservi esimehe Jerome Powelli kõne toel julgelt ülespoole.

  Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 2,5%, 25 366 punktini. Nasdaq Composite tõusis 2,95%, 7292 punktini. S&P 500 lõpetas päeva 2744 punkti tasemel, eelmise päeva seisust 2,3% kõrgemal. Optimism ei hõlmanud aga ainult suurettevõtteid: tubli hüppe tegi sedapuhku ka väikse ja keskmise turuväärtusega USA firmade koondindeks Russell 2000, mis hüppas 2,51% ülespoole.
  Kolmapäeval avaldas börsidele silmnähtavat mõju USA Föderaalreservi esimehe Jerome Powelli sõnavõtt, milles too andis vaatlejate arvates keskpankurile omasel moel vihje intressimäärade tõusukava võimalikust aeglustumisest.
  Lisaks pakkusid investoritele rõõmu paljude kaubandusettevõtete avaldatud hiljutised müüginumbrid. Tänupühade järgse ostukampaania Cyber Monday (küberesmaspäeva) müüginumbrid ulatusid kokku 7,9 miljardi dollarini, mis jaotus peamiselt ära Amazoni (+6,09%) ja selle konkurentide vahel. Analüütikafirma Rakuten Intelligence andmetel moodustasid Amazonist soetatud kaubad 24% kõigist pühadeaegsetest e-ostudest. Järgnes tehnikapood Best Buy (+1,41%), mille osakaal oli 7%. Võrgukaupluste kannul kerkisid ka vanad jaehiiud Walmart (+2,55%) ja Target (+0,7%).
  Tehnoloogiasektoris pakkus kauplejatele põnevust aga pilvetarkvara pakkuja Salesforce (+10,27%), mis teenis möödunud kvartalis 3,39 miljardit dollarit tulu - 700 miljonit rohkem kui mullu ja 20 miljonit enam kui analüütikud olid oodanud. Pilvepõhise kliendihaldustarkvara müüja tubli käekäik andis kolmapäeval hoogu ka pilveteenuse Azure omanikule Microsoftile (+3,71%), mis möödus kolmapäeval põgusalt isegi Apple'i (+3,85%) turuväärtusest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.